skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHK MalmöNyheter

Hemmafördel och dubbelt rekord för HK Malmö

HK Malmö visade moral när laget besegrade Skövde med 28-24 och säkrade en plats bland de fyra bästa i Handbollsligan.

Därmed har laget säkrat en extra hemmamatch när SM-slutspelet inleds.

– Det är oerhört viktigt. Dels för att det var en målsättning för oss och det är alltid viktigt att uppfylla sådana, dels för att vi får spela med hemma i Baltiska Hallen där vi är bra och känner oss trygga, säger Jim Andersson (bilden).

Han gjorde åtta mål, men var ändå inte nöjd med den egna insatsen.

– Jag är nöjd med att vi vann och visade moral genom att komma igen när vi hade tappat en stor ledning. Men för min egen del kändes det som att jag missade hela tiden. Det borde blivit fler mål.

HK Malmö gick loss till 14-9-ledning i pausen. Sedan åt sig Skövde, som egentligen inte hade mer än äran att spela för, sig både ikapp och upp i en enmålsledning. Då såg det inte bra ut. HK Malmö slarvade och prickade mest försvaret och målvakten Michael Andersson. Han var bra i det skedet, men fick hjälp att glänsa.

– Jag tror att vi hade åtta-nio lägen som vi brände. Topp fyra är dock bra och skönt, tyckte HKM-tränaren Stian Tönnnesen och förvarnade om att han kommer att gå runt rejält i laget i den sista omgångens match mot Sävehof.

– Hur spelarna känner sig imorgon och inför matchen kommer att avgöra. Det kan bli så att vissa får vila helt och många som suttit på bänken får speltid. Fast det kan vara bra för resultatet. De borde vara ivriga att visa upp sig.

Vilket lag som är bäst att få i kvartsfinalen ville varken han eller Jim Andersson gå in på. De körde ”vi tar vad vi får”-stilen och är inte rädd för något av lagen.

Jim Andersson vågade sig dock på en förutsägelse.

– Troligen blir det Alingsås.

Tack vare segern över Skövde har HK Malmö i alla fall redan slagit ett dubbelt rekord!

Tidigare hade laget som flest tagit 41 poäng i serien. Nu är det 43.

Och den tidigare bästaplaceringen var femma. Mot Skövde säkrades ju en fjärdeplats.

Det gillade publiken. Matchen höll ingen högre kvalitet. Segern togs dock emot med stående ovationer hela den sista minuten.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close