FotbollNyheter

Prespa Birlik förstärker organisationen

Prespa Birlik har satt upp en ny målsättning och gjort två nyförvärv i organisationen.

Målsättningen är Superettan 2020!

Och de nyanställda är Eva Åkesson Andersson och Stefan Karlsson. Åkesson Andersson kommer att jobba i Prespa i samhället och Karlsson vara ansvarig för försäljning och nätverket Prespa Birlik, samt föreningens framtida utveckling.

_ Att få arbeta med klubbens CSR, det vil säga klubbens frivilliga samhällsansvar, är spännande, utmanande och såklart tillfredsställande. Prespa Birlik skall ha ett stort samhällsengagemang. Vi vill att när man nämner PB så ska det vara både för våra fotbollsframgångar, men också för våra engagemang för hela staden Malmö. Vårt kära Malmö står inför stora utmaningar så kan vi hjälpa en enda människa till utveckling och trygghet så blir jag och föreningen glada, säger Eva Åkesson Andersson till klubbens hemsida.

_ KFS Prespa Birlik är en förening med höga ambitioner, ett gott kamratskap och massor av engagemang. Så när jag fick föreningens målsättning presenterat för mig så kände jag att här finns möjligheter och att det är ett utmanande uppdrag, säger Stefan Karlsson och fortsätter

_ Seniorverksamheten med A-laget herrar har fått målsättningen att nå superettan till 2020. En stentuff målsättning som kräver både att vi når dessa sportsliga framgångar samt gör oss som förening förberedda organisatoriskt och ekonomiskt för kraven i högre serier. Malmöfotbollen behöver (förtjänar) en eller flera föreningar med seniorfotboll på en lite högre nivå som komplement till framgångsrika Malmö FF. Idag är det alldeles för tunt i skiktet bakom och Malmöfotbollen och regionens unga talanger har svårt att hitta en stimulerande och utvecklande fotbollsmiljö utanför just Malmö FF.

Föreningen vill också fortsätta satsa på barn och ungdomar i Malmö och startar därför KFS Prespa Birlik fotbollsskola för pojkar och flickor 5–7 år. Fotbollsskolan startar i maj månad på Heleneholms IP med träning en dag i veckan till att börja med.

Konceptet är helt unikt genom att fotbollsskolan kommer vara helt gratis. Föreningen satsar också på att tillsammans med Fryshuset Malmö engagera föreningens företagspartners i Nätverket Prespa Birlik i ett större samhällsprojekt.

Precis som så många av spelarna i seniortruppen har Prespa Birlik hämtat Stefan Karlsson från FC Höllviken/BK Höllviken där han var marknadsansvarig i sex år. Eva Åkesson Andersson har en bakgrund som innefattar hus, media, resebranschen samt eget företagande. Hon har även arbetat på Sveriges Radio där hon ordnade olika evenemang där intäkterna gick till Rädda Barnen, barn i krigsdrabbade länder och hemlösa i Sverige. Att arbeta med olika projekt är därför något som ligger henne varmt om hjärtat.

Foto: Prespa Birlik (från vänster Eva Åkesson Andersson, Stefan Karlsson, Barbro Bengtsson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close