Nyheter

Trav: Hugo Åbergs del i fransk storloppsserie

Jägersro och ”Hugo Åbergs Memorial presented by Sofiero Original” bildar, tillsammans med tre av Frankrikes största sprinterlopp, den nya satsningen ”Challenge du Trot á Grand Vitesse 2017”.

– Det är mycket nu, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist med ett brett leende. Vi har en intensiv vecka som kulminerar med V75, Olympiatravet och Michelsens Bil – Derby Trial och samtidigt får vi presentera nyheten om vårt franska samarbete.

Serien omfattar fyra lopp, alla över 1609 meter, och med en lockande bonus på €50 000 till det ekipage som startar i samtliga fyra lopp och vinner minst tre av dem.
Premiär redan i slutet av april och den sista deltävlingen i slutet av augusti.
Här är datumen:
29 april: Argentan.
9 juli: La Capelle.
25 juli: Jägersro.
26 augusti: Cagnes–Sur–Mer.

– Jägersro har alltid strävat efter att ha ett starkt internationellt utbyte och det här är ett led I den satsningen, säger Jägersros vd Kent Öhlander i en kommentar. Samarbetet känns också väldigt naturligt eftersom vi sedan många år haft ett fint samarbete med Cagnes–Sur–Mer – på senare år genom World Summer Cup Junior.
Vinnaren av de två första franska loppen får också ett wildcard till Hugo Åbergs Memorial och vinnarna av de tre första loppen får wildcard till avslutningen i Cagnes–Sur–Mer.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close