skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Agim Sopis kaxiga guldtips: ”Ska tillhöra eliten, så enkelt är det”

Landskrona Bois hymlar inte med att man har storslagna planer för 2017. Under onsdagens upptaktsträff stack tränaren Agim Sopi ut hakan och tippade sitt Bois som seriesegrare.
– Vi har en stark trupp, en tro på oss själva och fått behålla de spelarna vi har velat, säger den karismatiske tränaren.

En upptaktsträff är ingen upptaktsträff utan det traditionella inslaget ”tränartipset”, där varje lags tränare får lägga varsin röst på det lag som de håller som favoriter att ta hem seriesegern.

Utsiktens BK fick nio av de fjorton rösterna.

Landskrona Bois fick fyra.

Varav en var Agim Sopis egna.
– Vi tror på oss själva och det är klart att vi går för seriesegern. Vi blev trea i fjol och vår målsättning för i år är att vara bättre än förra året, säger Bois-tränaren.

Vad är det som gör er så bra i år?
– Om du har kollat på matcherna i Svenska cupen så gjorde vi fantastiska prestationer och var nära att gå till kvartsfinal. Vi har spelat bra fotboll mot bra motstånd. Det känns som att vi har en stark trupp, en tro på oss själva och vi har behållit de spelarna som vi velat ha, säger Agim Sopi.

– Visst, [Jonathan] Levi och [Erik] Pärsson stack men vi har fått in bra spelare med bra karaktär som kommer hjälpa oss att ta det här sista klivet.

Det finns en risk att ni kommer att få äta upp det här i efterhand?
– Äsch. På förra årets upptaktsträff sa jag samma grejer. Landskrona Bois ska vara uppe i eliten, så enkelt är det. Det finns ingenting annat som gäller, oavsett vad, med det intresset och fotbollskulturen som finns i staden.

Jag hörde att Husqvarnas tränare hade gjort en liknelse mellan er och FC Barcelona?
– Haha, nja. Det var Husqvarna som kallade Utsikten för Real Madrid, ”Real Utsikten”, så frågade Niklas Holmgren om Landskrona då var Barcelona, säger Agim Sopi.

– Så det var lite på skämt.

Men det är kanske så det blir också? Ni och Utsikten i toppen?
– Det är möjligt, vi får se. Ser man på de resultaten som vi gjorde förra året och nu under försäsongen, och den typ av fotbollen vi har spelat så varför inte, säger Agim Sopi.

– Utsikten har värvat friskt, flera kända namn med mycket erfarenhet. Jag tror att det kommer bli en jämn serie.

Den vakna läsaren la säkert märke till att efter Utsiktens 9 röster och Landskrona Bois 4 så fattas det en röst från de 14 tränarna.

Så, vad hände med den sista rösten då?

Den la ”Jocke” Persson på sitt Kristianstad FC, vilket också blev deras enda röst.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close