skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

H65-nytt: Tollbring klar för larvik – Mässing stannar

H65:s Cassandra Tollbring lämnar klubben efter säsongen 16/17.
– Jag har valt att tacka ja till ett kontrakterbjudande i Larvik, säger 24-åringen.

Cassandra Tollbring har varit en viktig pjäs i H65:s lagbygge sedan hon värvades från Eslöv. Nu står det klart att hon lämnar klubben för ett proffsäventyr utomlands.
– Det har hela tiden varit mín dröm att bli proffs utomlands. Landslaget i all ära, just proffsdrömmen har varit viktig för mig.
– Jag visste att jag hade Höör i ryggen under den här tiden då andra klubbar hört av sig och jag har haft en bra dialog med Ola Månsson hela tiden. Han ville att jag skulle gå till en bra klubb.
Varför Larvik?
– Larvik spelar i Champions League, är på väg att bygga nytt samtidigt som de behåller ett par gamla rävar. Jag tror att det lagbygget kommer att passa mig. Det känns som att det är ett bra nästa kliv.
Vad betyder tiden i H65 Höör för dig?
– Mycket, såklart. Jag har varit med och etablerat klubben som ett topplag. Jag hoppas bästa minnet blir från den här säsongen. Det är någonting stort på gång.
– Jag vill tacka publiken i Höör och alla människor i klubben som hjälpt mig under de här åren. Bland annat har jag fått ett jobb på ICA Supermarket i Höör som sytt ihop helheten. I Norge kommer jag att kunna satsa på handbollen fullt ut.
Du spelade inte idag på grund av en lårskada?
– Usch ja… Vi spelade fotboll på träningen i måndags och jag hade inte värmt upp ordentligt. Då drog det till i baksida lår. Skadan blir snabbt bättre och jag kommer snart att vara tillbaka på banan. Kanske redan på lördag, avslutar Tollbring.

Samtidigt kan H65 Höör meddela att klubben förlängt med vänsternian Mikaela Mässing. Ett plus ett år står det på kontraktet.
– Mikaela har otroligt hög potential. Hon är inte landslagsspelare ännu, men kan bli, och vi har velat ha kvar henne i klubben sedan november. Skönt att det är klart nu, säger tränare Ola Månsson.

6n0a2382

Mikaela Mässing:
– Jag trivs jättebra i Höör och har nu varit i Skåne i snart tre år. Visst har jag proffsdrömmar som många andra och det fanns anbud från utlandet, men inget jättehett.
Efter att ha korsbandsskadats förra säsongen har Mikaela Mässing nu kommit i riktigt bra form igen.
– Det känns bättre och bättre personligen och även lagmässigt. Spel i både slutspel och ute i Europa är väldigt utvecklande och jag vill vara med och ta H65 till nästa steg, säger Mässing.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close