Nyheter

Markstedt om knäskadan: Härifrån är det nedförsbacke

Vittsjö GIK:s Clara Markstedt har haft en tung försäsong. En knäskada har gäckat mittfältsgeneralen och till sist tvingades hon till en operation som gör att hon missar premiären. Men Markstedt ljuset i tunneln.
– Härifrån är det nedförsbacke, säger 27-åringen.

När de andra spelarna i laget lattjat fotboll under försäsongen har Clara Markstedt, 27, suttit inne i gymmet och rehab-tränat knäet. Men det räckte inte i slutändan och nu har mittfältaren genomgått en operation för att få slut på skadeeländet.
– Jag försökte rehaba i en och en halv månad ungefär. De trodde att det skulle räcka. Men menisken var för trasig så de var tvungna att gå in i den. Det har varit lite upp och ner…, säger Clara Markstedt.

Nu återstår det fyra till sex veckor innan hon kan börja spela fotboll igen. Därmed missar hon premiären och säsongsinledningen.
– Men härifrån är det nedförsbacke. Det är klart att det har varit väldigt frustrerande att sitta vid sidan om, men man kan inte göra så mycket åt det.

Vid sidan av fotbollen ägnar Markstedt sig åt att skapa abstrakt konst.

Men det är inte bara i ateljén hon gillar att måla.

Under fjolsäsongen blev hon målbäst i Vittsjö GIK med sina sex baljor.
– Det är självklart kul att göra mål. Rent fysiskt höll jag mig i bra form under förra säsongen och förutom en stukad fot fick jag vara skadefri, så det är alltid positivt, säger Clara Markstedt.

Den 27-åriga mittfältaren är inte ensam i laget om att tampas med skador.

Tränaren Thomas Mårtensson har frågetecken på Hannah Wilkinson, Emmi Alanen och Emma Lundh som även de har haft problem med skador.
–  Vi har haft en ganska skadefylld försäsong, så det är svårt att veta var vi står just nu och hur bra vi är. Men vi har fått behålla väldigt många spelare från förra säsongen och det känns som att det är bra människor och spelare som kommit in, säger Clara Markstedt.
– Först och främst vill vi hålla oss kvar i år, sedan vill man ju alltid göra bättre än förra året så klart. Det är mitt personliga mål i alla fall.

André Eriksson

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close