Nyheter

Personlige Persson: “Fel spelare borta”

Fel spelare borta! Och en fem-etta för HV.
Ju längre en hockeymatch spelas, desto tydligare blir det hur bred din trupp är. Och idag var det väldigt tydligt att fel spelare var borta för Malmö. Laget var för tunt för att stå emot HV i Jönköping idag.

Första perioden kommer Malmö ut bra i, och att få två mål i baken tycker jag inte speglar perioden alls faktiskt. Jag tycker dessutom att det är ett juniormisstag… ja just det, Haudum är ju inte så gammal, så vi skall inte vara elaka. Men att titta puck och leka följa John som han gör i sin defensiv när HV gör sitt första mål skall inte ske såklart. Nu gillar jag Haudum, han kan bli en riktigt bra spelare, och om två år gör han inte samma sak utan är man efter så skär man över och stänger ytan på bortre istället. Och då kommer inte spelaren runt på samma sätt, och då görs inga mål köksvägen. Då har man dessutom säkrat slottet, och kan ta bort ev returer.

Varför är detta viktigt då.. Jo, om hemmalaget gör första målet har dom ca 70% chans att vinna matchen enligt statistik som någon räknat på (utan att ha källuppgifter) så att göra första målet är bra, mycket bättre än att släppa in det! Sen sker ju tokvändningar i hockey då och då vilket vi såg i Malmö för några matcher sedan då Malmö vände 0-3 i sista perioden.. men det är bättre att inte gå mot statistiken. Mål ger energi och momentum och förändrar matcher! Så gör första målet!

Erik Andersson saknades.
Erik Andersson saknades.

I andra perioden tycker jag att Malmö hamnar helt snett. Svåra lösningar i egen zon runt eget mål under den hårda press som HV satte gör att laget blir extremt nertryckt.. så enklare lir och kom ur pressen på bortaplan. Och just här menar jag att spelare som Erik Andersson och Forsell framför allt är saknade med sin rutin och ”matchkänsla” att kunna styra upp laget och förändra på plan. Jag tyckte inte att spelare som Noah W eller Jens Olsson tog den taktpinnen för laget ikväll. Danskarna framför dom försökte, men kom inte riktigt in i dom heta situationerna framför mål idag.

Visst hade Malmö behövt Thuresson med hans tyngd, men avstängningen är förtjänad, man måste vara lite kallare än att vifta med full högerkrok med både klubba och handske i nyllet på motståndaren. Jag vill även passa på att lyfta fram en annan spelare som saknas i den här typen av bortamatch.. Jadeland! Hans energi och skridskoåkning behövs i kedjan med Tjärna och unge Rosdahl. Och han är galet surrig att ha runt sig för motståndarna, så honom vill Malmö såklart ha tillbaka snabbt.

Däremot tycker jag att disciplinnämnden borde kollat på situationen när man åker på Alsenfelt i matchen i Malmö och knäar honom i huvudet. Det kostade troligen honom matchen idag, och Nihlstorp hade behövt vara lite mer Alsenfelt än vad han kom upp i för att göra skillnad för laget. Vill dock inte lasta Nihlstorp för mycket, men menar att han vid ett par av målen ”säljer sig” lite tidigt i situationerna, bland annat på första HV-struten då han hamnar långt ut tidigt, och inte har en chans att hinna tillbaka trots att han är snabb i sidled. Snyggt av HV forwarden att läsa situationen som han gjorde dock och gå runt buren med pucken istället. Och hade Haudum… nej, skit nu i det! Och att förstamålet betyder.. Nej, skit i det också! Vi går vidare nu.
Står Nihlstorp på fredag igen, tror jag att han spikar igen!

Redhawks fick dock möjligheten att komma in i matchen. Genom ett sent mål i andra, och start med PP i sista perioden fanns möjligheten. Och där tycker jag trots allt att man gör ett försök. Mål förändrar matcher, och Malmö fick inte in den där reduceringen för att få riktig kontakt och energi, utan drar istället på sig utvisningar och åker på baklängesmål. Och det är klart, det blir ju betydligt svårare att vända matchen med en man mindre på isen! Gonatt, ridå, spola om isen eller vad ni vill.. nu åker vi till Malmö för ny match på fredag… och sen blev det två mål till av bara farten.

5-1 till HV och 2-1 i matcher… Låååångt ifrån avgjort alltså, men Malmö behöver få tillbaka lite spelare och ett sjuhelsikes stöd i Himmaborgen för att studsa tillbaka.
Ses där på fredag!

Robert Persson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close