HandbollHandbollsbloggenNyheter

Så slutar kvartsfinalerna

Slutomgången i Handbollsligan bjöd inte på många överraskningar. Möjligtvis att IFK Kristianstad “bara” vann med ett mål mot Ricoh. Stig Tore Moen Nielsen vräkte in avgörandet i sista sekunden.
Naturligtvis handlade det inte om någonting annat än en kryddad träningsmatch för IFK som vilade nyckelspelare som Olafur Gudmundsson och Albin Lagergren.

Noterbart är för övrigt att både Ystads IF och HK Malmö föll med uddamålet mot GUIF respektive Sävehof. På tal om GUIF så spelade de i sin nya arena och det är möjligt att TV-bilderna ljög, men mitt intryck att det var en arena alldeles för fin för valiumpubliken från Mälardalen. Det kändes som ett gäng söndagssteksmätta Oxiebor på hockey, som i omgång 412 i en Redhawks-match iaktog en 0-4-förlust mot Brynäs.
Strunt samma.

LUGI vann som förväntat stort hemma mot Karlskrona och det innebar att man knep andraplatsen i tabellen.

***

Ola Lindgren och hans Kristianstad valde GUIF för Ystads IF. Det trodde jag faktiskt inte.
– Man får väga för- och nackdelar. Sedan fanns ju Kim Andersson i Ystad… I en kvartsfinal handlar det om handboll och GUIF passar oss bättre, kommenterade Lindgren i C Mores direktsndning.

LUGI:s Tomas Axnér.
– Ystads IF eller Sävehof? Då blir vårat val Ystads IF. Det blir häftigt med atmosfären i ett Skånederby.

Redbergslid ställs mot Sävehof – ett 031-derby.
HK Malmö fick därmed Alingsås som “blev över”.

Ska vi ge oss på att tippa det här då?

IFK Kristianstad-GUIF 3-1
Med enbart SM-slutspelet att fokusera på så blir IFK svåra att rå på. Om laget går på max i tre matcher ska semifinalbiljetten inte ta längre tid att kvittera ut. GUIF har en ny arena och hejsan hoppsan och med maximal urladdning i en fight kan det gå, men de har även en nyckelspelare i Ekman skadad. In och gör jobbet bara IFK. Intressant för övrigt att Lindgren valde GUIF före Ystad, det är inte första gången man väljer bort YIF.

LUGI-Ystads IF 3-2
När jag var på säsongens första match var det en liten skräll att LUGI dammade av YIF. Ystad knackade en del och levde inte upp till mångas högt ställa förväntningar, medan LUGI fick sina bitar att stämma förträffligt.
Jag tror, och hoppas, på en femte och avgörande match i Arenan i Lund.
Kim Andersson mot Simon Jeppsson blir en avgörande fight.

HK Malmö-Alingsås 2-3
Nu synas det på riktigt hur mycket Malmös skadeelände kostar. Seriematcher är en sak. Stenhård belastning på få spelare kostar mer i ett slutspel. Samtidigt är Alingsås form ett frågetecken. Om man nu ska lägga något värde i det. Jag tycker att Alingsås ska vara favoriter, men skulle älska att se Malmö kriga sig till en semifinal. Finlir blir det inte. Det är spaden i marken och järnmalmspsyke som gäller – då kan det gå.

Redbergslid-Sävehof 3-2
Linus Arnesson avgör. Tro mig.

På tal om Handbolls-TV.
Jennié Linnéll, vår gamla kompis i H65 Höör och LUGI, är som gjord för rutn. Tydlig, pedagogisk, vass och extremt insatt. Hon borde bli nästa TV-expert i alla sammanhang.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close