FotbollNyheter

Sopi och Shabani till Kosova IF

Kosova IF har gjort klart med Baskim  Sopi och Ylli Shabani.

Därmed fortsätter division 4-laget att förstärka truppen med spelare med en lång karriär bakom sig i Malmöfotbollen. Tidigare har man plockat in 35-årige Alexander Nunez Kona och 34-årige Alvaro Olguin Maldonado, som förra säsongen båda spelade i Limhamns FF.

32-årige mittfältaren Ylli Shabani (bilden) startade karriären i Malmö FF och har även spelat i LB07 och FC Rosengård. Men när det gäller rutin slår mittbacken Baskim Sopi alla de övriga. Han har fyllt 44 år och förutom en allsvensk säsong i Enköpings SK och en period som utlandsproffs i norska Raufoss har han spelat för lag som MABI/FC Rosengård, Prespa Birlik och IFK Malmö.

Alexander Nunez Cona och Alvaro Olguin Maldonado har spelat på hög nivå i bland annat Lunds BK, IFK Malmö och Bunkeflo IF.

Kosova IF har även gjort klart med 23-årige Besnik Rustemaj (Limhamns FF), 30-årige Arlind Tahiri (Kulladals FF), 28-årige Edon Gashi (Liria IF), 30-årige Labinot Dreshaj (Liria IF) samt 26-årige Fitim Miftari (Liria IF).

Besnik Rustemaj lämnade redan som 15-åring Malmö och MFF för spel i Blackburn Rovers i England. Efter ett par år återvände han till Sverige och Kalmar FF.

Tränare för Kosova IF är Xhevdet Llumnica, som tog över laget sommaren 2016.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Close
Close