skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Sopi och Shabani till Kosova IF

Kosova IF har gjort klart med Baskim  Sopi och Ylli Shabani.

Därmed fortsätter division 4-laget att förstärka truppen med spelare med en lång karriär bakom sig i Malmöfotbollen. Tidigare har man plockat in 35-årige Alexander Nunez Kona och 34-årige Alvaro Olguin Maldonado, som förra säsongen båda spelade i Limhamns FF.

32-årige mittfältaren Ylli Shabani (bilden) startade karriären i Malmö FF och har även spelat i LB07 och FC Rosengård. Men när det gäller rutin slår mittbacken Baskim Sopi alla de övriga. Han har fyllt 44 år och förutom en allsvensk säsong i Enköpings SK och en period som utlandsproffs i norska Raufoss har han spelat för lag som MABI/FC Rosengård, Prespa Birlik och IFK Malmö.

Alexander Nunez Cona och Alvaro Olguin Maldonado har spelat på hög nivå i bland annat Lunds BK, IFK Malmö och Bunkeflo IF.

Kosova IF har även gjort klart med 23-årige Besnik Rustemaj (Limhamns FF), 30-årige Arlind Tahiri (Kulladals FF), 28-årige Edon Gashi (Liria IF), 30-årige Labinot Dreshaj (Liria IF) samt 26-årige Fitim Miftari (Liria IF).

Besnik Rustemaj lämnade redan som 15-åring Malmö och MFF för spel i Blackburn Rovers i England. Efter ett par år återvände han till Sverige och Kalmar FF.

Tränare för Kosova IF är Xhevdet Llumnica, som tog över laget sommaren 2016.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close