FC RosengårdFotbollNyheterTrelleborg FF

TFF:s och FC Rosengårds nätverk ska samarbeta

Trelleborgs FF och FC Rosengård öppnar sina nätverk för varandra.

Så resonerar två av Skånes största sponsorer inom fotbollen. Man tror mer på ett öppet samarbete än att försöka “låsa” sponsorerna till den egna föreningen.

– Vi räknar med att det ska ge båda klubbarnas sponsorer och partners ett mervärde och att det i förlängningen ska innebära att flera av sponsorerna ska gå in i båda föreningarna, säger Johan Andersson på tunga TFF-sponsorn Mellby Gård AB.

Johan berättar att det tog fart när den gemensamma sponsorn och kommunikationsbyrån NocNoc kom med idén och har sedan utvecklats i samtal mellan honom, Peter Nilsson på NocNoc och Johan Glennmo från FC Rosengårds huvudsponsor Danir AB.

– Det har sedan tidigare funnits ett intresse från Danir att gå in i TFF och vi i FC Rosengård.

– Men så tänkte vi att varför stanna där. Låt alla våra nätverkare regelbundet träffas, umgås och öppna för affärer. TFF tjänar på det, FC Rosengård gör det och företagen gör det också. Det är en win-win-situation, påpekar Johan Andersson.

Hur unikt är sådant samarbete?

– Det är i alla fall väldigt ovanligt. Jag vet att föreningar från olika idrotter haft gemensamma träffar, men känner inte till att man haft det mellan två fotbollsföreningar.

Att Trelleborgs FF numera har ett damlag och att FC Rosengård har ett herrlag som avancerat till division 1 ger ett mervärde.

– TFF dam vann division 4 helt överlägset med 138-2 i målskillnad. Så det är ett bra lag

– Dessutom vet vi att FC Rosengårds herrar är på gång. På damsidan är man ett internationellt storlag och topp i Sverige, men klubben har ambitionen att bli bättre även på herrsidan. Och vi i TFF vill också satsa på både herr- och dam. Så där har vi mycket gemensamt, poängterar Johan Andersson.

Johan Glennmo är även han väldigt positiv till det nya samarbetet.

– Vi ser möjligheter att jobba över gränserna här, även om vi har hjärta för våra föreningars båda herr- och damlag så finns det en affärssida på detta som vi hoppas att våra sponsorer ska skapa vinning av. TFF startade sin verksamhet för damfotboll ifjor och det har fått ett bra gensvar i staden, det gör det extra kul att vara med och stötta, säger han i ett pressmeddelande.

Det första resultatet blir i alla fall att både FC Rosengård och TFF stärker sina nätverk. Danir och Mellby Gård är först ut att dubbla sina.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close