HandbollHandbollsbloggenNyheter

Tungt tapp – rätt ersättare

Att Cassandra Tollbring skulle lämna H65 kom inte som någon chock.
Hon har “det där”.
Om man kliver in som total nybörjare i en handbollsmatch och ser Tollbring spela så är det ändå uppenbart att det är hon som sticker ut. Spelförståelsen, handleden, granitviljan.
Det är som att gå in på en konstutställning och se vem som är “duktig” och vem som är Picasso.

Hon var bra när hon tog steget från Eslöv till H65 för att ersätta Mia Rej för tre år sedan.
Jag var skeptisk då.
Nu är hon riktigt riktigt bra.
Skepsisen försvann efter något år. Men jag vidhåller att Mia Rej var ÄNNU bättre.

Visserligen med ett tyglat humör, vilket jag personligen tycker är lite trist – handbollen behöver fler svinpälsar som kan trycka upp två långfingrar i nyllet på motståndartränaren när han står och gastar. Personer som skiter i om de skaffar sig ovänner. Den gamla Cassie var mer sådan.
Nu har hon mer stillsam. Mer fokuserad. Mer allround.

Det ska bli kul att följa hennes framfart i Larvik. Det finns garanterat mer att ta utav och sannolikt försämrar det inte hennes chanser att nå A-landslaget. Inte bara det småtramsiga Ligalandslaget.

Att hon sedan pajar låret för att hon inte värmt upp under en fotbollsuppvärmning påminner mer om en 56-årig gubbes naiva tro på sina gamla meriter. Men det är väl sådant som händer. Fotbollsuppvärmningar är för övrigt det bästa som finns i världen. Efter skumbananer och hundvalpar.

Som vanligt när H65 ska ersätta en mittnia som varit väldigt central så tittar de runt hörnet. Två mil sydväst. Till Eslöv.
Jag har nämnt det tidigare, att Anna Bardis borde ligga bra till för en uppgradering i karriären – och nu blir det alltså så.

Just nu är hon mitt i elden med Team Eslöv som ska kvala sig kvar i SHE.
Utan anna, och förmodligen syster Julia (jag spekulerar vilt i att hon kan vara ett namn för Sävehof) så är jag genuint orolig för Eslöv.

Eslöv behöver en omstart på flera olika sätt. Om det blir i allsvenskan eller SHE återstår att se. Jag hoppas verkligen att de reder ut Skånela.

Anna Bardis har fått dra ett tungt lass i Eslöv.
För tungt.
Hon har spelat flera matcher i 60 minuter (vissa “bara” 55 minuter) och den här säsongen känns det rätt tydligt att hon inte kommit upp i hundra procent. I H65 kommer hon att få en annan roll, chansen att verkligen prestera på max. Och jag är helt övertygad om att fjorårets skytteligavinnare har ytterligare en nivå att nå upp i.

Så. För att summera.
H65 tappar sin bästa spelare i Cassandra Tollbring.
Ersättaren är lokal, etablerad, utvecklingsbar och framför allt tillräckligt bra.

Det är ett tunt tapp. Men ersättaren är rätt. Alternativet hade nog varit att plocka in en ny danska.
Sedan ska vi inte glömma bort Tilda Winberg. En av SHE:s mest spännande juniorer i mina ögon. Krulltotten får allt mer speltid och kommer att få sitt stora genombrott nästa säsong.

***

Ska vi jämföra med LUGI?
De tappar Anna Lagerquist och Hanna Blomstrand. Det är i mina ögon ännu tyngre tapp, även om Flodman (från Västerås) är ett av Sveriges mest intressanta handbollsnamn på flera år.

Samtidigt har LUGI flera spelare som är redo att ta stora utvecklingssteg nästa säsong. Olivia Löfqvist och Julia Olsson blir oerhört spännande att följa.

***

På tal om Lundahandboll.

H43:s damer krossade Lågan i den första kvalmatchen – 30-16. Därmed kan vi nog, utan att äventyra någon form av heder, konstatera att H43 är klara för division två säsongen 17/18.

H43-herrarna har en liten snårigare väg. Deras kvaläventyr inleds till helgen.

***

Idag avslutas Handbollsligan.
LUGI ska säkra andraplatsen i serien – sedan får vi se om IFK Kristianstad som vinner serien väljer GUIF eller Ystad i en kvartsfinal. Jag har verkligen ingen aning hur Ola Lindgren tänker. Men Ystad lär få spela en skånsk kvartsfinal hur som helst och kassör Ingemar Andersson slickar sig runt munnen.

***

Jag vet att jag tjatar om pod.
Men den ÄR på gång.
Mikrofon är inhandlad, de första gästerna inbokade och upplägget spikat. Det blir ett “Blått Snack-stuk” med gästen i fokus. Mina begränsade tankar och idéer får främst utrymme i denna spalt. Det får fan vara nog.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close