skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollLB07Nyheter

Damallsvenskt derby på Swedbank stadion

FC Rosengård och LB07 har fått klart med att lägga det ena derbyt mellan lagen i årets upplaga av Damallsvenskan på MFF:s hemmaarena Swedbank stadion.

Matchen på Swedbank Stadion är ett samarbete mellan FC Rosengård, LB07, Malmö FF och Malmö Stad med sikte på att sätta ett publikrekord för en match i Damallsvenskan, men också att långsiktig skapa ett allt större intresse för dam- och flickfotboll. Det tidigare rekordet i Damallsvenskan är från en match 2008 mellan Linköping FC och Umeå IK med 9 413 åskådare.

_ Som nykomling i Damallsvenskan med en trupp bestående av lokala förmågor är det fantastiskt att vi kan erbjuda Malmö och fotbolls-Sverige en hemmamatch på Swedbank Stadion, säger Nicklas Larsson, ordförande i LB07 i ett pressmeddelande

img_2102

_ Intresset för damfotbollen i Sverige är på stark tillväxt. Därför är det extra kul att kunna erbjuda Malmöborna en fotbollsmatch med den inramning som den verkligen förtjänar, på Swedbank Stadion, säger Håkan Wifvesson, ordförande i FC Rosengård i samma pressmeddelande.

Malmö FF är också positivt till att kunna ge LB07 och FC Rosengård den här möjligheten och tror att det kan ge goda effekter även till den egna verksamheten.

_ Vår gemensamma ambition är att slå det tidigare publikrekordet för klubbfotboll på damsidan i Sverige och samtidigt öka intresset för flickfotboll. Med tydliga och starka förebilder inom damfotbollen i Malmö hoppas vi kunna locka fler flickor till våra fotbollsskolor, säger Niclas Carlnén, VD i Malmö FF och fortsätter.

_ Eftersom det i år inte kommer spelas derby på Swedbank Stadion i Herrallsvenskan ska det bli extra roligt att kunna erbjuda denna upplevelse till vår publik.

_ Fotbollen betyder oerhört mycket för Malmö. Att vi numera har två lag i Damallsvenskan är fantastiskt och jag ser verkligen framemot matcherna. Jag hoppas att vi blir många på plats som gör vårt bästa för att slå publikrekordet i Damallsvenskan nu när matchen ska spelas på Swedbank Stadion, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Första derbyt i år spelas på Malmö IP söndagen i midsommarhelgen klockan18 och den andra matchen, som alltså är LB07:s hemmamatch och den som flyttas till Swedbak stadion, onsdagen den 30 augusti klockan 19.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close