skanesport_desktop-panorama-1

H65HandbollHandbollsbloggenLUGINyheter

Trygg leverans av LUGI – Europacupmangel av H65

Att H65 Höör besegrade Sokol Poruba, femman i den tjeckiska-och-slovakiska-ligan, överraskade inte ett dugg.
Att det H65 gjorde det med tolv (12!) bollar och på det sättet är därmot anmärkningsvärt.

Speciellt när lagets stora stjärna, det nyblivna Larviksproffset, Cassandra Tollbring satt på läktaren i jeans och vårjacka. Utan ”Cassie” tvingas de andra spelarna i laget ta mer ansvar och får chansen att utvecklas.
Det skedde inte i fjor i slutspelet när flera spelare var skadade. Men det skedde nu. Enligt mig en av de mest fascinerande detaljerna i idrottens värld och som man som tränare kan provocera/tvinga fram.

Jag skulle tro att Tollbring är redo att spela både på onsdag (Skövde borta) och på lördag (Sokol Poruba borta). Men att Ola som mest spelar henne ett par få minuter. Om ens några.
För så länge spelare som Mikaela Mässing, Emma Lindqvist och några till blir en klass bättre ”för att de tvingas” så tjänar H65 mer på det. De lär vinna hur som helst.

H65:s försvarsspel – och målvaktsspel – är bättre än någonsin. Jo. Någonsin.

Tollbring kommer däremot att behövas i en Europacupfinal.
Där väntar nämligen med med stor säkerhet Zagreb. I sin semifinal slog de ikväll Nederländska Virto Quintus med 24-23 (15-11). Bara 24-23, vill jag tillägga.
Returen spelas imorgon söndag – också i Zagreb.

Klubbarna gör så ibland att de spelar båda matcherna på en ort. Laget som inte får en ”egen” hemmamatch slipper utgifterna. Jag ogillar det skarpt. Åtminstone på semifinalnivå.
Frågan är om Quintus nu gav bort finalmöjligheten när de köpslog med kroaterna. Förmodligen.
Zagreb ska vara favoriter och spelade i Champions League så sent som för ett år sedan. I gruppspelet blev det oavgjort mot Sävehof två gånger om – i övrigt gick både Zagreb och Partillegänget blankt.

I en (eventuell) final mot Zagreb borde det bli riktigt jämnt. Zagreb slog nyss ut turneringens fjorårssegrare och spanska ligaledare Gran Canaria och kanske är favoriter rentav. Men H65 har hyfsad chans att ta hem slutsegern i Challenge Cup för andra gången i historien.

En sak är hur som helst säker.
H65 Höör har tagit chansen att ge ut ett nytt föreningsmagasin i samband med resan till Ostrava i påsk.
Skånesport har fått i uppdrag att göra flera videoreportage samt en direktsändning av matchen. Jag kommenterar eländet själv och gjorde det för övrigt idag också. Skämskuddevarning. Sorry, men det är bara kul. Och jag vågar nästan lova att det finns någon som är sämre som faktiskt har det som jobb.

***

På tal om Föreningsmagasin.
H65 är inte de enda som hakat på vårat koncept med att producera artiklar åt en förening (som sponsorerna finansierar och får möjlighet att synas kring).

IK Lågan är vår första klubb på lägre nivå som beställt ett magasin och idag var vi hela förmiddagen på Lågan Cup för att bevaka det arrangemanget.
En av sponsorerna är faktiskt Hörby kommun – vilket glädjer mig lite extra. Hallproblematiken vet ni om sedan tidigare.
Det är för övrigt inte ens säkert att lågan får spela division två-handboll där nästa säsong. Om de nu skulle missa i kvalet till division ett. Ett kval som de tvingas spela i Höör. Absurt nog…

***

I SHE gjorde LUGI processen kort med HK Kristianstad.
Ingen hade väl förväntat sig någonting annat. 27-20 var, till synes, hur stabilt som helst.
mest reagerar jag på att Hanna Ringdahl var tillbaka på planen igen. Hon slutade ju och var heller inte saknad, men Rambo Brljevic villa ha mer bredd i laget inför ett fysiskt krävande slutspel.
Comebacken blev ingen succé för Ringdahls del läser jag, men nu är den avklarad hur som helst.

***

Vinslöv spelade sitt första kval till Allsvenskan hemma mot Silwing/Troja. 24-24 med tre minuter kvar var smaskens att få med sig ner till Skåne inför returen. 27-24 efter full tid betydligt betydligt sämre.
Men!
Det är ett dubbelmöte där den sammanlagda målskillnaden efter 120 minuter avgör.
Vinslöv fixar det!

Christoffer Ekmark

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2