Nyheter

Personlige Persson: “In med skridskorna i garderoben”

Tack för en betydligt bättre säsong än förväntat!
Med det sagt – hoppas man kan satsa vidare mot nästa steg 2017-2018. Truppen är spetsig men inte bred nog, och det som är extra roligt är att det till stor del är Malmökillar och Skåningar man byggt laget runt, vilket jag också tycker har varit en avgörande skillnad för att bygga broar till både publik och unga spelare i regionen. Det är en oerhört viktig väg som man har börjat vandra där regionen kan ”känna” för sitt lag, ha ett hjärta för deras identitet, och inte en massa avdankingar från hockeyns baksida. Spelarna som kommit hit har verkligen tillfört saker till gruppen.

Jag tänker kanske främst på kapten Forsell från Skellefteå, som med sina många och framgångsrika år med slutspel och SM-guld i bagaget vet vad som krävs och fört in det i gruppen. Även Erik Andersson tycker jag är en av de riktigt bra karaktärsspelarna som Malmö fått in. För Eriks del har det verkligen visat sig i slutspelet där han varit en av dom bästa backarna enligt mig.

Som åskådare, och förståsigpåare så tycker jag däremot att en del av de andra stora namnen inte riktigt kommit upp i nivå och levererat. Tänker kanske främst på Noah Welsch, som har alldeles för dålig minus-statistik, och dragit på sig på tok för mycket utvisningsminuter vilket blir kostsamt för laget. Jag tänker på Thuresson som gjort jobbet men inte poängen, och sen drog på sig en onödigt avstängning med sin högerkroksving. Men även att peaken för laget som kom mot Växjö, var en nivå som laget sedan inte klarade av att hålla i. Det finns såklart några namn till man skulle kunna dra fram, men samtidigt har Malmö precis tagit sig till semifinal.. och det var 16 år sedan sist, så låt oss nu släppa det som kunde varit, och istället glädjas åt deras väldigt fina säsong.

Malmö Redhawks tackar sin publik efter semifinal 5 i SM-slutspelet.
Malmö Redhawks tackar sin publik efter semifinal 5 i SM-slutspelet.

Idag släppte man ett par enklare mål, eller kanske var det normalt målvaktsspel, vilket gjorde att Malmö inte orkade stå emot HV i det som blev sista matchen för säsongen. HV med sin bredd och fart. Inte i år i alla fall. Nu vet man återigen vad som krävs, man har fått känna på hetluften, vilket bör ge mersmak för att vilja ta ytterligare ett steg, och verkligen vara där och utmana.

Nästa år kommer dessutom Lerby, Haudum, Rosdahl och de andra ungtupparna vara ett år klokare, en sommarträning starkare, och taktiskt smartare, vilket bådar gott. Så jag hoppas verkligen att klubben nu orkar hålla i den satsning som man gjort, och inte faller i fällan igen och börjar satsa på gamla avdankade hockeystjärnor för snabb framgång. Det hade varit så synd med tanke på vad åstadkommit de senaste åren.
Det finns ju lite spelare därute som skulle kunna passa att få in i gruppen, med Malmö anknytning, där kanske Pääjärvi Svensson och Carl Söderberg bör ligga högt upp på listan av ”drömhemvändare” för att både spetsa och bredda truppen inför nästa säsong. Och på målvaktssidan har man det verkligen välbeställt, eller besvärligt, om uppgifterna stämmer att Alsenfelt skulle förlänga, Nihlstorp har ett år till, Tim Hultstrand knackar på dörren från J20 superelit samt Tex Williamsson kontrakterad från Pantern. Dessutom hörde jag ryktas att även Gunnarsson har ett år kvar på sitt kontrakt med Malmö, och skulle kunna återvända och då vara tillgänglig. Onödigt överflöd kan man tycka och kanske inte helt smart pengamanagering.. men det finns säkert en plan om det skulle bli så.

Vi avrundar med att gratulera HV till sin finalplats, och vilken finalserie det kan bli om Frölunda orkar ta sig till final. Snudd på derby, men de skall och andra sidan ta sig igenom slaget mot Brynäs, en av Sveriges genom tiderna stora hockeyklubbar där bland annat numera Höllvikenpågen Mats Näslund härjade i slutet av 70, och i början på 80-talet, innan han for över till sin fantastiska karriär i Montreal Canadiens. Tänk om Malmö Redhawks, precis som Malmö FF i fotbollen varit så duktiga på, att hitta en plats i deras organisation för honom, Sveriges mest titeltunga spelare, att vara med och grundlägga en ny vinnarmentalitet och framgångsera. Han vet ju onekligen också vad som krävs!

Nu stoppar vi alltså in skridskona i garderoben ett tag, och laddar för hemma premiär i Allsvenskan i fotboll tisdag kväll, förhoppningsvis en soldränkt, gräsdoftande hemmapremiär med en doft av läder!

Robert Persson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close