FotbollNyheterTrelleborg FF

TFF-tränaren väntar in två comebacker

Trelleborgs FF har just nu få problem med skador och sjukdomar. Och snart blir truppen ännu starkare. Erik Andersson och Furkan Motori är på väg att bli färdiga med sina långa rehab-perioder.

Erik Andersson, som TFF precis som ifjor lånar in från Malmö FF, tränar för fullt med boll i Malmö och Furkan Motori är snart tillbaka efter sin korsbandsoperation.

Nästa vecka trappar Furkan Motori upp och han är tillbaka i den kollektiva träningen.

– Fast han ligger lite efter Erik. Vi tycker givetvis att det är fantastiskt bra att båda är på väg tillbaka, men kommer att fortsätta att ta det lugnt med dem. Det får ta exakt den tid det tar, poängterar TFF-tränaren Patrick Winqvist (bilden).

Därför sköts också Erik Anderssons träning än så länge i Malmö.

– Han var med på ett pass med oss och det såg bra ut. Annars tycker vi att det är bäst att han får fortsätta med fystränaren Ben Rosen i MFF. Sedan är vi överens med MFF och Erik själv att det är MFF:s medicinska och fysiska team som avgör när han är mogen att börja spela matcher.

– När det blir aktuellt kommer vi också att starta med spel i MFF:s U21. Inte bara en utan säkert två matcher. Jag har sagt till Erik att det är först de två sista tredjedelarna av säsongen som vi räknar med honom, påpekar Patrick Winqvist.

Furkan Motori har inte fått riktigt samma uppmärksamhet som Erik Andersson, men den 21-årige mittfältaren och egna TFF-produkten, var rejält på gång när han skadade sig efter bara fem omgångar i Superettan 2016. Innan dess hade han övertygat i division 1 södra.

– Furkan var väldigt bra i division 1. Hösten 2015 lovade mycket med bland annat nio assist och han fick en bra ingång i Superettan. Det är trots allt en stor skillnad. Furkan har en fantastisk fysik, balans och kropp för fotboll. Men det återstår en del innan han är tillbaka, han har varit borta nästan ett år och vi kommer att ta det mycket lugnt.

Premiären i år slutade med en 0-1-förlust mot Helsingborgs IF. Nu väntar ett annat exallsvenskt lag i hemmapremiären, Falkenbergs FF.

Då vill TFF starta en nu segersvit på Vångavallen och visa att det är en borg laget sällan förlorar i.

– Vi spelade 23 hemmamatcher i rad utan att förlora. Sedan kom det ett par förluster i slutet av säsongen ifjor. Kontraktet var klart, men vi ville givetvis vinna ändå. Vi mötte dock två mycket bra lag i Sirius och Halmstads BK och får acceptera att de var bättre.

– En seger över Falkenbergs FF skulle vara viktig för att ge oss tillbaka känslan att det är oerhört svårt att besegra TFF när vi spelar hemma. Det var det ju under lång tid och så ska det vara igen, säger Patrick Winqvist.

– Ett tag höll vi nollan i nästan 1 000 minuter i rad.

Falkenbergs FF har Patrick Winqvist god koll på efter att bland annat ha sett alla Hallandslagets tre cupmatcher under försäsongen.

För TFF blev gruppspelet i cupen en succé. För Falkenbergs FF gick det sämre; seger över Ytterhogdal, oavgjort mot IFK Värnamo och brakförlust (1-6) mot IF Elfsborg.

– Det var ingen höjdare för Falkenberg. I grunden är de ett bra lag med en stark trupp. Men visst måste det påverka att bara ta tio poäng på 30 omgångar i Allsvenskan. Att förlora så ofta sätter sig och det blir dessutom en omställning att efter att mest ha försvarat sig i Allsvenskan klara att vara spelförande igen efter att ha åkt ut, säger Patrick Wiqvist.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

FotbollNyheterTrelleborg FFTrelleborgs FF

TFF-tränaren väntar in två comebacker

Trelleborgs FF har just nu få problem med skador och sjukdomar. Och snart blir truppen ännu starkare. Erik Andersson och Furkan Motori är på väg att bli färdiga med sina långa rehab-perioder.

Erik Andersson, som TFF precis som ifjor lånar in från Malmö FF, tränar för fullt med boll i Malmö och Furkan Motori är snart tillbaka efter sin korsbandsoperation.

Nästa vecka trappar Furkan Motori upp och han är tillbaka i den kollektiva träningen.

_ Fast han ligger lite efter Erik. Vi tycker givetvis att det är fantastiskt bra att båda är på väg tillbaka, men kommer att fortsätta att ta det lugnt med dem. Det får ta exakt den tid det tar, poängterar TFF-tränaren Patrick Winqvist (bilden).

Därför sköts också Erik Anderssons träning än så länge i Malmö.

_ Han var med på ett pass med oss och det såg bra ut. Annars tycker vi att det är bäst att han får fortsätta med fystränaren Ben Rosen i MFF. Sedan är vi överens med MFF och Erik själv att det är MFF:s medicinska och fysiska team som avgör när han är mogen att börja spela matcher.

_ När det blir aktuellt kommer vi också att starta med spel i MFF:s U21. Inte bara en utan säkert två matcher. Jag har sagt till Erik att det är först de två sista tredjedelarna av säsongen som vi räknar med honom, påpekar Patrick Winqvist.

Furkan Motori har inte fått riktigt samma uppmärksamhet som Erik Andersson, men den 21-årige mittfältaren och egna TFF-produkten, var rejält på gång när han skadade sig efter bara fem omgångar i Superettan 2016. Innan dess hade han övertygat i division 1 södra.

_ Furkan var väldigt bra i division 1. Hösten 2015 lovade mycket med bland annat nio assist och han fick en bra ingång i Superettan. Det är trots allt en stor skillnad. Furkan har en fantastisk fysik, balans och kropp för fotboll. Men det återstår en del innan han är tillbaka, han har varit borta nästan ett år och vi kommer att ta det mycket lugnt.

Premiären i år slutade med en 0-1-förlust mot Helsingborgs IF. Nu väntar ett annat exallsvenskt lag i hemmapremiären, Falkenbergs FF.

Då vill TFF starta en nu segersvit på Vångavallen och visa att det är en borg laget sällan förlorar i.

_ Vi spelade 23 hemmamatcher i rad utan att förlora. Sedan kom det ett par förluster i slutet av säsongen ifjor. Kontraktet var klart, men vi ville givetvis vinna ändå. Vi mötte dock två mycket bra lag i Sirius och Halmstads BK och får acceptera att de var bättre.

_ En seger över Falkenbergs FF skulle vara viktig för att ge oss tillbaka känslan att det är oerhört svårt att besegra TFF när vi spelar hemma. Det var det ju under lång tid och så ska det vara igen, säger Patrick Winqvist.

_ Ett tag höll vi nollan i nästan 1 000 minuter i rad.

Falkenbergs FF har Patrick Winqvist god koll på efter att bland annat ha sett alla Hallandslagets tre cupmatcher under försäsongen.

För TFF blev gruppspelet i cupen en succé. För Falkenbergs FF gick det sämre; seger över Ytterhogdal, oavgjort mot IFK Värnamo och brakförlust (1-6) mot IF Elfsborg.

_ Det var ingen höjdare för Falkenberg. I grunden är de ett bra lag med en stark trupp. Men visst måste det påverka att bara ta tio poäng på 30 omgångar i Allsvenskan. Att förlora så ofta sätter sig och det blir dessutom en omställning att efter att mest ha försvarat sig i Allsvenskan klara att vara spelförande igen efter att ha åkt ut, säger Patrick Wiqvist.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close