FotbollMalmö FFNyheter

Lasse Nielsen ser fram mot hemmapremiären

Lasse Nielsen har aldrig spelat i Allsvenskan på Swedbank stadion. Han har aldrig ens suttit på läktaren i MFF:s hemmaborg. Därför längtar han lite extra efter att få ta klivet ut på gräset i hemmapremiären mot GIF Sundsvall.

_ Jag har ju sett lite grann klipp på Youtube och hört massor med positiva saker om stämningen här i Malmö. Nu vill jag uppleva den och hoppas på mycket publik. Plus givetvis att vi ska kunna ge hemmapubliken en seger, det är det viktigaste, säger MFF:s danska mittbacksförvärv.

Premiären mot IFK Göteborg på Ullevi gav mersmak.

_ Att publiken som rest upp stöttade redan på uppvärmningen var en helt ny upplevelse för mig och att det var över 30 000 på läktaren var coolt. Så mycket folk är det inte i Danmark och i Belgien börjar publiken höras först när matchen sätter igång, inte innan. När man värmer upp är det i stort sett tomt på läktarna.

Hur vill du att Malmöpubliken ska uppfatta dig som spelare?

_ Jag vill helst inte gå in och säga sådant själv, vad jag är för typ av spelare.

_ Det är upp till de som tittar att bilda sig en uppfattning efter att ha sett mig spela ett par matcher, men jag hoppas naturligtvis att de ska tycka att jag är bra.

Känns det som om Åge Hareide har ögonen på dig och att du kan komma tillbaka i det danska landslaget?

_ Han bor ju i Köpenhamn, är gammal MFF-tränare och har redan sett mig under försäsongen. Men det är stor skillnad på tränings- och tävlingsmatcher. Landslaget är fortfarande en ambition och kan jag prestera i Allsvenskan och i Europa-spelet med MFF ökar det givetvis chanserna.

_ Men konkurrensen är stenhård med många duktiga spelare som representerar bra lag i Europa. Och prio ett för mig är Allsvenskan med MFF. Går det bra där är inget omöjligt. Jag utgår också från att jag i alla fall inte är långt från en plats.

Har du hittat rätt i Malmö även utanför fotbollen?

_ Det var skönt att lämna hotellet och så fort som möjligt få klart med en bostad. Det är viktigt att ha en bas där man kan laga sin egen mat och ha sin frihet. Vi bor i Västra Hamnen och det verkar vara ett trevligt område med mycket folk i rörelse, särskilt nu när det snart blir sommar. Och sedan går det snabbt att åka in till Köpenhamn.

Ole Törner

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close