skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Cibicki: Jag släpper inte frisparkarna förrän jag gjort mål

Pawel Cibicki har smygtränat ”vobblande frisparkar” med Jens Fjellström under försäsongen. I 2–0-segern mot Sundsvall – och i Eikrems frånvaro – fick han äntligen chansen att testa dem.
– De kommer gå in snart, jag måste bara finslipa dem lite, säger den 23-årige anfallaren.

Att Magnus Wolff Eikrem har en av Allsvenskans vassaste högerfötter råder det ingen tvekan om.

Men nu har han fått konkurrens om frisparkarna.

Under 2–0-segern mot GIF Sundsvall fick norrmannen se på från bänken hur en ny frisparksspecialist fick testa bössan från ett flertal fina frisparkslägen.

Målen uteblev – men Pawel Cibickis vobblande frisparkar ställde till med en hel del bekymmer för Tommy Naurin i Sundsvallsmålet.
– Särskilt den frisparken i början av andra har han ingen koll på och där har han faktiskt tur som får ut den. De kommer gå in snart, jag måste bara finslipa dem lite, säger Pawel Cibicki.

– Ofta släpper målvakten också farliga returer på dem och då är vi först där.

Den vobblande frisparken – som bland andra Chelseas David Luiz och Real Madrids Cristiano Ronaldo gjort sig kända för att vara specialister på – har han tagit hjälp av assisterande tränaren Jens Fjellström för att lära sig.
– Ja, det är nu på senare tid som jag tränat på dem. Det var nära i dag så jag hoppas att jag får göra ett par såna i år.

Kommer du och Eikrem bråka om frisparkarna hädanefter då?
– Jag kommer ta dem. Jag släpper inte ifrån mig dem förrän jag har gjort mål på minst en sån, säger Pawel Cibicki och skrattar.

– Nä, Eikrem har också en fin fot. Vi har lagt upp det så att han får ta de frisparkar som är lite närmare målet så tar jag dem som är lite längre ifrån.

Bortamatch mot Halmstads BK på söndag. Vad tror du om den matchen?
– De är nykomlingar så det kommer bli tufft. Men vi ska bara köra på som vi brukar så blir det tre nya poäng, säger Pawel Cibicki.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close