skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

KFC-talangen: Vi är piskade att leverera

Drömmål mot Gais i Svenska cupen, en lite kaxigare spelstil än i fjol och ett stort förtroende från tränaren ”Jocke” Persson. André Kamp, 18, är en av Kristianstad FC:s allra viktigaste nycklar till Superettan-spel 2018.
– Jag trivs med pressen och ansvaret, säger yttermittfältaren.

Den lovande André Kamp blandade och gav lite i KFC-tröjan under fjolsäsongen.

Yttermittfältaren hotade ofta och gärna längs sin kant med sin snabbhet – men i de sista momenten brast han något och poängproducerandet blev lidande.

På 11 starter och 7 inhopp blev det totalt 0 mål och 2 assist för Kristianstadssonen.
– Jag har satt upp ett individuellt mål att göra fler poäng i år. Jag vill göra fler assist och fler mål. Och än så länge har det ju börjat bra, säger André Kamp.

Under försäsongen har det lossnat för 18-åringen. Han har sett lite farligare, lite kaxigare ut. Då har målen också kommit.

I bortasegern mot Gais [2–1] i Svenska cupen slog han till med ett riktigt drömmål. Ett långskott rakt upp i det närmsta krysset.
– Det var riktigt fint. ”Jocke” [tränaren] har sagt åt mig att får jag läget så är det bara att skjuta och det gjorde jag, säger André Kamp med ett flin.

Har ni snackat om att du ska gå mer rakt på mål i år?
– Ja, precis. Jag vill bli effektivare helt enkelt. Det behöver inte vara svårare än att jag bara flyttar bollen förbi min försvarare och antingen slår in den i boxen eller går på eget avslut.

Och nu är du ett år äldre och ett år kaxigare?
– Det gör ju ändå skillnad. Jag känner att jag vågar ta mer ansvar. Hade jag fått det läget mot Gais förra året hade jag säkert passat i stället för att skjuta själv, säger André Kamp.

Till följd har ”Jocke” Persson inte snålat med berömmen över sin guldklimp – som lär bli en viktig pjäs i det offensiva spelet för att nå årets målsättning.

Att ta steget upp i Superettan.
– Vi är piskade att leverera trepoängare direkt från början, och det vill vi verkligen göra nu i seriepremiären mot Karlskrona på fredag. Men jag trivs med press på mig och det tror jag resten av laget också gör, säger André Kamp.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close