FotbollLB07Nyheter

Malin Gunnarsson gör comeback i LB07

LB07 stärker truppen ytterligare inför seriepremiären i Damallsvenskan.

Malin Gunnarsson (bilden: Foto: Bildbyrån), som efter förra årets succé-säsong bestämde sig för att sluta, har ångrat sig.

– När hon gjorde det och bestämde sig för att flytta tillbaka till Malmö var det självklart att vi var intresserade. Nu är det klart. I tisdags kom vi överens och skrev på papperen, säger LB07:s klubbchef Johan Andersson.

Den 22-årige mittfältaren har bara hunnit träna en gång med laget och ligger lite efter. Hon är knappast aktuell till premiären på söndag borta mot Linköping och förmodligen inte heller till den första hemmamatchen mot Piteå den 23 april.

– Vi låter det ta den tid som behövs och är glada över att ha henne tillbaka i truppen.

Malin Gunnarsson är fostrad i Borgeby FK och spelade i FC Rosengård innan hon kom till LB07. Säsongen 2015 spelade hon sju matcher i Damallsvenskan för FCR.

Missar upptakten av serien gör även Olivia Welin. Hon har en mystisk fotskada som varken läkarna, hon eller LB07 får någon riktig koll på.

– Det går helt enkelt inte att säga om det handlar om två veckor eller två månader och skadan har hindrat henne hela försäsongen. Vi får se hur snabbt det går och hoppas på det bästa. Hon genomförde nyligen en magnetröntgen och förhoppningsvis klarnar bilden efter den, säger Johan Andersson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close