skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

MFF-lånet trivs i Österlens FF

Inför säsongen valde MFF-målvakten Jakob Tånnander att bli utlånad till Österlens FF. Och han ångrar inte steget en sekund.
– Det är en helt annan anspänning i seniormatcher, säger 16-åringen som spås en lysande framtid.

Jakob Tånnander fick vakta stolparna för Österlens FF i seriepremiären mot IFK Berga (där det blev förlust med 2–1).

Den 16-årige målvakten är utlånad från Malmö FF till division 2-nykomlingen för att få erfarenhet från spel på seniornivå.

Trots sin unga ålder är det också det han trivs bäst med – seniorfotboll.
– Det är en helt annan anspänning i seniormatcher. I Malmö FF [juniorlagen] kan vi liksom vinna med 9–0 mot Trollhätten och jag som målvakt får inte göra någonting under hela matchen, säger Jakob Tånnander.

– Och sen om man förlorar en match med ett juniorlag så gör det inte så mycket egentligen. I seniorfotbollen så åker man ju ur serien om man inte spelar bra nog.

Det var också 16-åringen själv som tog initiativet till utlåningen.
– Jag var väldigt sugen på att bli utlånad och då stod MFF absolut inte i vägen för det. De har väldigt många målvakter och vill så klart att alla ska få spela.

Samtidigt som han tränar med Österlens FF två dagar i veckan utnyttjar han också Malmö FF:s fina träningsmöjligheter. Med MFF blir det två-tre träningspass i veckan med både U19 och A-laget.
– Jag tycker upplägget funkar ganska bra hittills. Det blir lite hackigt eftersom man tränar med tre olika lag men man får anpassa sig helt enkelt, säger Jakob Tånnander.

Det är faktiskt inte första gången han är med och spelar med ”de stora grabbarna” heller.
– Förra året spelade jag i Högaborgs BK i division 2 och sen har jag lirat seniorfotboll med min moderklubb Dalby också. Men visst, det är klart att det är en stor omställning från juniorfotbollen.

Vad har Österlens FF för chanser i år?
– Jag tycker att vi har goda chanser, trots att vi är nykomlingar. Vi har ett väldigt skickligt lag med många bra spelare, säger Jakob Tånnander.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close