FotbollMalmö FFNyheter

Personlige Persson: ”MFF ska ha en mördande konkurrens”

Premiär på stadion, typiskt aprilväder och alla de som tagit på sig långfillingar och rockajävel tyckte nog att det var de som var smarta och vi andra som var mindre smarta! Men spelet värmde, och killarna på plan frös i alla fall inte, de sprang sig varma och just därför flödade värmen och kärleken till detta Himmelsblåa lag också från läktarna.

Och idag var en dag då vi var glada för dom tighta läktarna som trots allt skyddade mot dom isande bitande vårvindarna.. borde dom inte vara ljumma och sköna såhär års?!
Jag är helt övertygad om att det blir varmare, precis lika övertygad som att vi troligtvis får se färre kylslagna magplask mot lagen som förväntas ligga lite längre ner i tabellen. Vafför dådå kan man ju undra på Malmeitiskt vis.. svaret på den frågan är balans i rotationen av truppen och harmoni i gruppen. Hareide var på pucken, Kuhn lyckades inte men vann guld ändå, och Magnus Pehrsson verkar ha en plan.

Jag skall villigt erkänna att det är under få tillfällen under försäsongen man sett embryot till det spel man pratat sig så varm om från ledarhåll i Malmö. Igår såg man vart man vill ta laget.
Och då förstår man också petningen av Wolf som startspelare lite bättre. Det var ju många förståsigpåare som hade kraftfulla åsikter om detta för att lägga sig i bakhåll för ett ryggskott på Magnus Pehrsson. Och detta uppmärksammades också av en hel del. Läs mer om detta i en rolig blogg jag fick nys om. Den läser du här.

Lite tidigt att i andra omgången lägga sig för bakhåll kanske, men visst blåser det i Malmö, och ganska snålt ofta dessutom.

Petningen är intressant ur ett ledarskapsperspektiv, Jag bestämmer, och det är lättare att förhålla sig till vilket också ger signalen att MP är beredd att ta konsekvenserna det skulle kunna innebära. Men det är intressant även ur ett gruppdynamiskt perspektiv. Om en petad spelare viker ner sig och finner sig i detta är han i fel klubb. I Malmö FF skall det vara en mördande konkurrens, och pallar man inte trycket skall man inte spela i en klubb som varje år försöker vara med i Europa. Och andra sidan, pallar man trycket och knyter näven, så får man troligen den bästa miljön man kan tänka sig för utvecklas och därmed kunna bli både utlandsproffs och landslagsspelare. Det ser vi inte minst i Sveriges senaste trupp som innehöll många spelare med Himmelsblå anknytning.

 

170411 Sundsvalls Kristinn Steindorsson och Malmš FFs Oscar Lewicki under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmš FF och GIF Sundsvall den 11 mars 2017 i Malmš. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRN / kod LT / 35322
Oscar Lewicki gjorde en ny stark insats. Snart får Janne Andersson lyfta luren igen. Foto: Bildbyrån

Igår var en sådan spelare bäst på plan enligt mig, Oscar Lewicki. Fortsätter han sin formkurva skall snart Janne Andersson lyfta luren igen. Visserligen är det Lewicki som skapar den enda riktiga farligheten som Sundsvall åstadkom i andra halvlek, men bortsett från just den felpassen var han otroligt nyttig för laget igår och täckte upp dom ytor som naturligt skapas hos ett lag som vill sätta den press Malmö har ambitionen att göra 2017. Och i ett sådant lag är Lewicki/AC ett oerhört starkt innermittfält med stor dynamik i sitt spel, både defensivt men även offensivt.

Får dom två vara hela är dom det bästa innermittparet i allsvenskan i år. By the way, nästa stora innermitt blir Svanberg – det är där han skall spela!
I min bok är dessutom både Yoshi och Rakip bättre än Cibicki som fick pris som bäste spelare igår. Pawel har tagit stora kliv, kommer att vara startspelare stora delar av säsongen, men det är inte han i första hand som skall vara grund i press-spelet, och här syntes ovan nämnda spelare väldigt väl. Däremot så tror jag att Malmö fått sin nya tunna hala rögade ål… för mål kommer han att göra den gode Pawel!
Mackan igår, världsklass på målet! Punkt!
Däremot väntar jag fortfarande på att Nielsen skall dominera backlinjen. För att vara en spelare med den upphaussade passningsfoten tycker jag han har en alldeles för hög felpassningsprocent i de avgörande passningsförsöken. Dom kom från AC när han sjunkit ner istället, och jag kan tycka att en startspelare med det CV som han ändå har skall leverera på en högre nivå.

Men visst, tillsammans med en placerings och brytningssäker Brorsson kan det bli bra, men det krävs bättring där. Vi är bortskämda med bra mittbackar i Malmö FF av tradition, och det är en tradition vi gärna behåller!
Till sist, vilken kärlek som kom ner på plan från Norra läktaren! Och inte en bengal brann under matchen! Vackert så! Spelare #12 fortsätter att leverera Europanivå.

Robert Persson

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close