skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Två mål av Tobias Sana i MFF:s U21-match

MFF U21 spelade 3-3 mot Elfsborg i Borås.

Efter en usel start som gav 0-1 och ett mål mot slutet av den första halvleken som innebar 1-2 vände MFF till ledning med 3-2. Sedan gick det snett i den tredje tilläggsminuten.

– Vi lyckades göra ett självmål. En Elfsborgsspelare hann upp bollen innan den gick över linjen och klackade in den mot målet. Där fanns bara våra egna spelare, men bollen gick in ändå. V har tittat på situationen igen nu i bussen och har fortfarande svårt att förstå hur det gick till, säger MFF-tränaren Olof Persson.

MFF startade som A-laget mot GIF Sundsvall med en trebackslinje i 3-5-2 (eller 3-4-1-2). Det klickade inte alls. Elfsborg fick alldeles för stora ytor och utnyttjade det till att göra 1-0. Då ändrade MFF redan efter en knapp kvart och gick ner till en mer klassisk 4-4-2-uppställning i försvarsposition.

– När vi anföll fortsatte vi dock med 3-5-2 och vi gjorde ju tre mål och vände matchen, påpekade Olof Persson.

Startuppställningen såg ut så här:

Mathias Nilsson – Hugo Andersson, Dennis Hadzikadunic, Felipe Carvalho – Andreas Vindheim, Mattias Svanberg, Samuel Adrian, Pa Konate – Tobias Sana – Teddy Bergqvist, Alexander Jeremejeff.

Tobias Sana fick alltså ta på sig samma roll som Erdal Rakip hade mot GIF Sundsvall och han gjorde två mål: 1-1 på frispark och 3-2 sedan MFF satt in en hög och bra press. 2-2 gjorde inhopparen Pavle Vagic, som kom in i den 60e minuten.

När MFF ändrade till 4-4-2 i försvarsposition var det Pa Konate som fick ta klivet ner i backlinjen.

Mathias Nilsson stod i målet eftersom Fredrik Andersson ska bli pappa vilken dag, eller minut, som helst och stannade hemma i Malmö.

Bäst i laget var Andreas Vindheim och Tobias Sana.

– Vindheim höll hög klass och Sana gjorde ju två mål, berömde Olof Persson.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close