FotbollMalmö FFNyheter

Adrian och Vagic flyttas upp i MFF-truppen

Samuel Adrian och Pavle Vagic har fått lärlingskontrakt med MFF. Därmed flyttas de också upp från U19-truppen och börjar träna permanent med A-laget.

– Från och med imorgon blir seniortruppen basen för dem. De går ju fortfarande i skolan så det kan hända att de missar någon träning ibland, men det är enstaka undantag. I så fall kan det även kompenseras med att de kör ett pass med U19-truppen, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson och berättar att beslutet att uppgradera kontrakten och flytta upp de två unga spelarna har växt fram den senaste tiden.

– De har ju tränat med A-laget en del och även spelat i U21. Då har vi sett att de klarat av det bra och då var det dags.

Han hymlar heller inte med att det även är ett sätt att säkra de största talangerna med kontrakt. 19-årige Samuel Adrians nyskrivna avtal gäller till och med 2018 och 17-årige Pavle Vagics är ett år längre, till och med 2019.

– De är så pass bra att andra klubbar kan vara intresserade och då är det en fördel att ha kontrakt med dem. Men det är viktigt att betona att kvalitén är avgörande. Att ha kontrakt är en faktor. För att vara med i A-truppen ska man dock vara bra nog för att förtjäna en plats. Det finns inga genvägar där.

Samuel Adrian och Pavle Vagic är båda genuina MFF-produkter. Vagic har varit i klubben sedan fotbollsskolan och Adrian kom dit från Blentarps BK redan som åttaåring.

Samuel Adrian är företrädesvis central mittfältare.

170207 Samuel Adrian och Magnus Wolff Eikrem under en trŠning pŒ ett trŠningslŠger med Malmš FF den 7 februari 2017 i Salou. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91711
Samuel Adrian. Foto: Bildbyrån

Pavle Vagic kan användas på nästan alla de offensiva positionerna. Han är även kapten för Sveriges U17-landslag.

170131 Pavle Vagic under ett trŠningslŠger med Malmš FF den 31 januari 2017 i Salou. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91698
Pavle Vagic. Foto: Bildbyrån

På Samuel Adrians position är konkurrensen extra knivskarp.

– Så är det på alla positioner i MFF. Vi tror dock mycket på de här spelarna och bedömer att vi även med det här tillskottet inte blir för många spelare på träningen. I sommar öppnar det sig ju dessutom ett nytt fönster då det kan försvinna någon spelare och eventuellt komma till någon, säger Daniel Andersson.

I guldmatchen ifjor borta mot Falkenbergs FF var MFF:s skadeläge så tufft att både Pavle Vagic och Samuel Adrian var uttagna i truppen. Nästa gång det blir aktuellt att ta ut dem kommer skillnaden att vara att de är fullvärdiga seniortruppsspelare, med lärlingskontrakt.

Efter den här uppflyttningen kommer MFF att ha fyra lärlingar i truppen: Förutom Samuel Adrian och Pavle Vagic är det 18-årige anfallaren Teddy Bergqvist och 18-årige mittbacken Dennis Hadzikadunic.

Beslutet innebär också att Malmö FF kommer att ha 13 spelare i truppen som är fostrade i den egna föreningen.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close