Nyheter

Höllvikens stjärna klar för landslaget

Sveriges nye förbundskapten i herrlandslaget Mikael Hill har tagit ut sin trupp till Euro Floorball Tour 27-29 april. Hela fem debutanter får chansen att visa upp sig på den internationella scenen.
– De har gjort stora avtryck i SSL och i slutspelet, säger Mikael Hill – som bland annat ger Höllvikens stora stjärna Johannes Wilhelmsson chansen.

Sveriges herrlandslag spelar fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour (EFT) 27-29 april i finska Åbo. Nu har förbundskapten Mikael Hill presenterat sin trupp – där fem nya spelare får dra på sig tröjan i A-landslaget för första gången.
– Grundplattan är att de är unga spelare som jag vill se i en internationell miljö. De har gjort stora avtryck i SSL och i slutspelet. Det ska bli intressant att se hur de presterar mot internationellt motstånd. Jag vill ge dem chansen att visa upp sig och är väldigt spänd att se hur utfallet kan bli, säger Mikael Hill.

De spelare det handlar om är Niklas Ramirez (Växjö IBK), Johannes Wilhelmsson (Höllvikens IBF), Casper Backby (IBF Falun), Ludwig Persson (Växjö IBK) och Måns Parsjö-Tegnér (IBK Dalen). Nedan kommenterar Hill varje spelare.
Hur har tankarna gått kring den här trupputtagningen?
– Jag har försökt peta in de tankar jag har haft innan med spelare som kan hantera ett högt tempo och ett snabbt spel. Jag har också kollat av läget och gått mycket på slutspelet, det är bara två som inte har spelat där den här säsongen. Och de två, Rikard Eriksson och Johannes Wilhelmsson, har dragit sina lag under säsongen.

I EFT spelar Sverige mot Finland, Schweiz och Tjeckien. Senaste lagen möttes var i VM i Riga. Där vann Sverige mot Tjeckien och Schweiz, men förlorade sedan VM-finalen mot Finland. Det är prestigefyllda matcher som väntar i EFT i Åbo.
– Jag vill se spelare som älskar att spela i landslaget. Jag vill se en hunger och en större konkurrens om landslagsplatserna. Med den här trupputtagningen vill jag sända signaler att möjligheten finns, om du gör ett bra jobb i klubblaget. Man måste ta chansen när man får den. Det är några erfarna killar som inte är med av olika anledningar, och samtidigt flera debutanter. Den generation som har varit med några år sitter inte säkert. Det finns unga killar som vill vara med och fightas. Jag vill se om bredden är lite bredare än vad vi trodde för någon månad sedan.

Om Johannes Wilhelmsson säger förbundskaptenen:
– Jag hade förmånen att ha med honom på student-VM i somras, och han var en de bästa där. Han visade i finalen mot Finland att han behärskar tempot. Han het ett väldigt brett register i sitt anfallsspel. Bra skott och en bra framspelare. Det ska bli kul att se vad kan han erbjuda på den största scenen. Han får ta ett stort ansvar i sitt klubblag.

Målvakter
Måns Parsjö Tegnér, IBK Dalen
Jonathan Paulsson, FC Helsingborg

Utespelare
Jonas Adriansson, IBF Falun
Casper Backby, IBF Falun
Mattias Samuelsson, Storvreta IBK
Johannes Wilhelmsson, Höllvikens IBF
Rasmus Enström, IBF Falun
Rikard Eriksson, Warberg IC
Alexander Galante Carlström, IBF Falun
Tobias Gustafsson, Linköping IBK
Kasper Hedlund, Mullsjö AIS
Emil Johansson, IBF Falun
Markus Jonsson, Växjö IBK
Johannes Larsson, IBF Falun
Robin Nilsberth, Storvreta IBK
Kim Nilsson, FBC Kalmarsund
Ludwig Persson, Växjö IBK
Jimmie Pettersson, Storvreta IBK
Niklas Ramirez, Växjö IBK
Albin Sjögren, Storvreta IBK
Rasmus Sundstedt, HC Rychenberg
Jonas Svahn, IBK Dalen

Spelschema:
27 april 11.30, Schweiz-Sverige
28 april 11.30, Sverige-Tjeckien
29 april 16.00, Finland-Sverige

Relaterade artiklar

Back to top button
Close