FotbollMalmö FFNyheter

50-årige Jonnie Fedel stod på MFF-träningen

Jonnie Fedel fick stå i ena målet på dagens MFF-träning.

Att den 50-årige målvaktstränaren fick hoppa in berodde på att både Johan Wiland och Mathias Nilsson saknades. Wiland besvärades av en lättare känning i ryggen och bestämde sig i samråd med det medicinska teamet för att avstå och Nilsson spelade bortamatch mot Mjällby AIF med U19.

Dessutom kan Fredrik Andersson vilken minut som helst kallas iväg eftersom han ska bli pappa.

Redan imorgon kommer dock Johan Wiland att vara tillbaka i full träning och det ska heller inte vara någon fara för matchen mot Halmstads BK på söndag.

– Johan tränar imorgon och det är ingen fara. Han fick behandling idag och effekten av den hade inte blivit lika bra om han deltagit i passet. Därför tog vi gemensamt beslutet att han skulle avstå, berättade MFF:s  fysioterapeut Jesper Robertsson.

Som läget är nu följer dessutom Fredrik Andersson med till Halmstad.

– Och Mathias Nilsson är en ung och duktig målvakt. Han var med redan i bortamatchen mot IFK Göteborg som backup, konstaterade tränaren Magnus Pehrsson.

Jonnie Fedel dirigerade sitt lag som om han aldrig slutat spela. Hans röst ekade hela tiden runt Malmö stadions gamla betongläktare.

– Träningsvärk kommer jag inte att få, jag gjorde ju knappt nånting i målet. Däremot kommer jag nog att bli hes, sa Jonnie Fedel.

Är du registrerad som spelare?

– Nej, för fan.

Jo Inge Berget var inte med i spelet och är inte aktuell för matchen mot Halmstads BK.

– Risken blir för stor och vi väljer att inte forcera något, påpekade Magnus Pehrsson.

I tvåmålsspelet fortsatte han att köra in 3-4-1-2 med samma utespelare som mot GIF Sundsvall. Mot slutet byttes dock Erdal Rakip mot Magnus Wolff Eikrem.

– Vi körde så för att jag valde att träna på det viset.

Hypotetisk fråga, var hade du placerat Jo Inge Berget i den uppställningen?

– I anfallet eller på kanten.

Det är en riktig dubbelgardering.

– Det hänger ju lite på om vi väljer att behålla Pawel Cibicki i anfallet eller låta Berget spela där. Men just nu är det inget som är aktuellt.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close