HandbollNyheter

Allsvensk storskytt klar för OV

OV Helsingborg har gjort klart med högernian David Svensson som den här säsongen dundrade in mål i RP från Linköping.

Totalt blev det 13 mål och en niondeplats i Handbollsallsvenskans skytteliga

– David är en ung och ambitiös skytt som kommer att passa väl in i vårt lag. 24-åringen har haft Ulf ”Tubbi” Sivertssons adept Patrik Olsson som tränare i RP som spelar ett liknande spel som OV vilket förhoppningsvis förenklar ingången i laget, säger Filip Karlsson, sportchef OV Herr i ett pressmeddelande.

– Vi fortsätter också på den inslagna vägen att försöka hitta yngre förmågor som inte helt slagit igenom utan har lite kvar att utveckla, förhoppningsvis i OV Helsingborgs positiva miljö. David flyttar ner till Helsingborg under tidiga sommaren och fortsätter sitt sista studieår på Campus/Lunds universitet där han läser till civilekonom.

Kontraktet är skrivet på två år och vägen upp förlusten av Niklas Närenborn.

– OV Helsingborg var det alternativ som kändes bäst. Jag tror på föreningen i stort och ser fram emot att lära känna spelarna och alla som jobbar runt laget. Det blir ett snäpp upp i seriesystemet även för mig vilket kommer kräva mer på och utanför plan, en riktigt rolig utmaning, säger David Svensson (bilden, Foto: Bildbyrån) i pressmeddelandet.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close