skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Usel insats av MFF:s U19

MFF gjorde en plattmatch och förlorade med 1-2 (0-1) borta mot Mjällby AIF i U19-Allsvenskan.

_ En riktigt dålig insats! Vi var alldeles för okoncentrerade och oengagerade och det fick vi ingen ordning på trots att vi genomförde en massa byten och provade att ändra till 4-3-3. Men inget hjälpte, sammanfattade MFF-tränaren Roland Larsson.

Mjällbymålen kom dessutom efter grova misstag och gav ett underläge på 0-2.

_ Vid 0-1 fick de en frispark från väldigt långt håll där bollen seglade in sedan Mathias Nilsson missbedömt den i vinden. 0-2 var resultatet av att Anton Kralj inte hade koll på att en spelare fanns bakom honom och gjorde ett bakåtspel som gav Mjällbyspelaren ett friläge. Det var en sådan match, konstaterade Roland Larsson.

MFF:s mål var också en försvarsmiss. Victor Kristiansson (bilden, Foto: Bildbyrån) fick iväg en boll som via ribban letade sig in i Mjällbykassen. Det målet kom alldeles mot slutet av matchen.

_ I straffområdet var vi alldeles för tama och ingen ville ha bollen verkade det som. Första halvleken var väl okej, men då släppte vi ju in den där frisparken. Nej, det var väldigt lite som var bra med den här insatsen.

MFF ställde upp så här:

Mathias Nilsson – Aron Mar Brynjarsson, Victor Kristiansson, Noel Hansson, Anton Kralj – Felix Konstandeliasz, Samir Polozen, Jakob Andersson, Laorent Shabani – Kevin Harletun, Max Olsson.

I jakten på ett fungerande spel bytte MFF in Sanusi Naesae, Ahmed-Chadi Hadrous, Trajce Lamnjov och Felix Olsson Lundgren.

Felix Olsson Lundgren lämnade MFF inför årets säsong, men är nu tillbaka i truppen efter att inte ha gjort klart med någon ny klubb.

_ Han kommer att träna med oss åtminstone fram till sommaren, berättade Roland Larsson.

I och med förlusten tappade Malmö FF – som inlett med två raka vinster – serieledningen. IFK Göteborg och Mjällby AIF smet förbi. Båda har sju poäng. Det kan även Kalmar FF få om man besegrar Landskrona BoIS.

Samuel Adrian och Pavlee Vagic som på torsdagen flyttades upp i seniortruppen tränade med A-laget hemma i Malmö och var inte tillgängliga.

I nästa omgång på onsdag möter MFF Östers IF i Växjö.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close