skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Cibicki efter drömmålet: Rosenberg får lära sig av mig

En klack-assist till AC:s 1–0-mål, en cykelspark till 2–0 och ett långskott i krysset till 3–0. Det fanns bara en spelare på plan när Malmö FF avfärdade Halmstads BK på påskdagen. Pawel Cibicki.
– 3–0 och tre poäng. Det känns väl bra, säger Pawel Cibicki och ler riktigt, riktigt brett.

Ja, den där Pawel Cibicki alltså. Han har fått en minst sagt inspirerande start på sin återkomst i MFF-tröjan efter fjolårets utlåning till Jönköpings Södra.

Mot Halmstads BK kom en ny storartad insats av 22-åringen – och han börjar faktiskt nästan se helt ostoppbar ut från sin anfallsposition bredvid Markus Rosenberg.

2–0-målet – en klockren bicicleta, stolpe-in – var av högsta Eurogoals-klass. Och frågan är om det inte är en tidig kandidat till årets mål i Allsvenskan 2017.
– Det är en kandidat kanske, men det har bara gått tre omgångar så vi får se, säger Pawel Cibicki.

– Jag kanske gör ett snyggare också, det vet man aldrig.

Det hade inte förvånat mig. Anfallaren sprudlar av självförtroende och det syns på fotbollsplanen, där han just nu spelar ut hela sitt register.
– Jag har alltid trott på mig själv som fotbollsspelare. Jag har fått förtroende både från J-Södra förra säsongen och nu från Magnus [Pehrsson] så det känns bra att kunna ge något tillbaka, säger Pawel Cibicki.

Men vi måste ändå gå tillbaka till den där cykelsparken.

Bara någon minut tidigare hade Markus Rosenberg nämligen haft ett liknande försök från nästan ett identiskt läge, men sparkade då hål i luften. Och vi minns väl alla ”Mackans” två cykelsparkar i ribban under den där hemmamatchen mot Elfsborg 2015.
– Nu fick Pawel gå in och visa de äldre hur man ska göra, sa Rosenberg i den mixade zonen efteråt.

Och huvudpersonen var själv inne på liknande spår.
– Ja, han får väl lära sig lite av mig, säger Cibicki och skrattar.

– Nej, skämt åsido, han har försökt några gånger och haft otur med ribbträffar och sånt där. Men i dag fick jag göra det, så det kändes bra.

Du stod ju faktiskt helt omarkerad när du fick inlägget, kunde du inte bara tagit ner den och lagt in den med en enkel bredsida?
– Nej, jag får den ju lite bakom mig och om jag hade tagit emot den så hade backarna kommit direkt, säger Pawel Cibicki, som också hyllar samarbetet med Markus Rosenberg som stod för båda framspelningarna till hans två mål.

– Mackan tar mycket uppmärksamhet från backarna och då får jag röra mig fritt. Jag vet att ligger jag nära honom så får man oftast bollen. Och det gjorde jag i dag och då fick han göra två assist och jag fick göra två mål.

Cibicki-showen utspelade sig också mitt framför ögonen på förbundskapten Janne Andersson som befann sig på läktaren – men det är ingenting som Pawel vill veta av.
– Äsch, det spelar inte så stor roll utan det är bara att gå ut och göra sitt jobb. Men visst, i dag var han här och då fick han se några fina mål och det är väl alltid kul, säger Pawel Cibicki.

Och vi får hoppas att den gode Janne hade anteckningsblocket med sig.

För ska Cibicki fortsätta i den här stilen så får han snart lyfta luren och slå 22-åringen en pling.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close