MotorNyheter

Joel Eriksson vann Formel 3-premiären

Joel Eriksson från Tomelilla lämnade helgens premiär för FIA F3 European Championship med en tidig ledning i det sammanlagda förarmästerskapet, efter att ha slagit till med seger direkt på brittiska Silverstone.

Eriksson – som aldrig tidigare tävlat på den brittiska Formel 1-banan – lät inte bristen på lokalkännedom stoppa honom i upptakten av årets Formel 3-säsong, och levererade en övertygande resultatsvit som ingen av hans rivaler kunde matcha.

En fjärdeplats i det första av helgens tre race markerade en lovande start, men det var i lördagens Race 2 som Eriksson på allvar klev fram och visade sina intentioner i jakten på årets mästerskapstitel.

Från tredje plats på gridden kunde den 18-årige skåningen, efter en spektakulär omkörning på utsidan av hemmaföraren Callum Ilott, ta hand om ledningen redan på det första varvet – en ledning han sedan aldrig släppte ifrån sig på sin väg mot säsongens första (och karriärens andra) seger i F3-EM. Erikssons fart underströks ytterligare av tävlingens snabbaste varv.

Tomelilla-sonen följde sedan upp framgången med en andraplats i söndagens avslutande Race 3, bakom Ilott, och lämnar därmed Silverstone som etta i EM-sammandraget.

– Grymt skönt att få den här starten, säger Joel Eriksson.

_ Premiärer är alltid lite ovissa, men nu vet vi att vi har en bra bil och det är klart att en seger så här i början är otroligt inspirerande. Det känns häftigt att vara i ledning av mästerskapet, speciellt efter tre race på den här banan som var helt ny för mig, men det kommer att bli en lång säsong och vi måste fortsätta jobba metodiskt race för race. Det är fortfarande väldigt tidigt och nästa bana blir också en ny bekantskap, så jag tar verkligen ingenting för givet även om vi så här långt har fått alla besked vi ville ha.

Nästa deltävling för FIA F3 European Championship körs på Monza-banan i Italien om två veckor (28-30 april).

Joel Eriksson lämnade Silverstone-premiären med en ledning på 12 poäng i mästerskapssammandraget.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close