Nyheter

Gustav Malja poänglös i premiären

Gustav Malja gick poänglös från säsongens första deltävling för FIA F2 Championship efter en motig helg på Bahrain International Circuit.

Maljas premiärhelg i Formel 2 fick en olycklig start när den 21-årige Malmöbon kolliderade med malaysiern Nabil Jeffri under fredagens tidskval, en incident som Malja senare dömdes vara vållande till och för vilken han bestraffades med en nedflyttning på gridden till lördagens inledande race.

Från 17:e startruta var Gustav Maljas möjligheter att nå ett framskjutet resultat redan från början begränsade, och när valet sedan föll på en med facit i hand felaktig strategi blev saken inte bättre. Malja tog till slut målflagg på 18:e plats, vilket sedan följdes upp med en 13:e i söndagens sprintrace efter ett avancemang.

– Det här var tyvärr inte min helg, konstaterar Gustav Malja.

– Vi kämpade i uppförsbacke efter det som hände i kvalet, och sedan valde vi att chansa lite med strategin i Race 1 eftersom att vi inte hade något att förlora. Vi startade på en annan däcktyp än de andra, vilket visade sig vara fel, men i det läget vi hade måste man göra något annorlunda.

Söndagen blev i alla fall bättre än fredagen och lördagen.

– Sprintracet var bättre, och nu tar vi med oss det till nästa tävling i Barcelona. Vi hade ett bra test där inför säsongen och det är bara att ta nya tag där.

F2-säsongens andra deltävling körs alltså på den iberiska östkusten, inom ramarna för Spaniens Grand Prix den 14-16 maj.

Foto: Malja Racing

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close