skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Nytt upplägg bakom BoIS drömstart

Säsongen 2016 missade Landskrona BoIS en plats i superettan på grund av svagt bortaplansfcit.
I år ska föreningen ändra på det – genom bättre (och dyrare) förberedelser inför bortamatcherna.
– Allt är mer professionellt nu, säger tränare Agim Sopi efter 1-2-segern borta mot Husqvarna i premiären.

Pressen är stor denna säsong på Landskrona BoIS som inte hymlar med målsättningen: laget ska upp i Superettan.
Försäsongen har haft många positiva inslag – som framgångarna i Svenska Cupen där laget slog superettanlaget Gefle och fick oavgjort mot allsvenska Kalmar FF, innan man på bortaplan i slutminuterna för mot Trelleborgs FF.
Två veckor innan premiären skar det sig mellan Jonas Thern i ledarstaben och BoIS-ledningen, som ledde till att Thern hoppade av och BoIS fick en tränare mindre…

Under måndagen spelades premiären i Husqvarna och det blev en märklig historia där landskronaiterna till slut kunde vända hem till Skåne med tre (välförtjänta poäng).
Efter 0-0 i paus inledde BoIS en mördande press. Mestadels resulterade det i resultatlösa hörnor – tills det 12:e försöket i den 70:e matchminuten. Då kunde Edafe Egbedi nicka in förlösande 0-1.
Bara fem minuter senare kom 0-2 genom Karim Sadat, som hade öppet mål efter fint förarbete från Rasmus Alm.

Då borde matchen ha varit avgjord. Vilket BoIS-lägret förmodligen intalade sig…
Husqvarna tilläts dock reducera i den 87:e minuten och i slutminuterna tvingades Målvakten Ivo Vazgectill en frilägesräddning.
1-2 stod sig dock tiden ut och Landskrona fick just den starten man behövde. en bortaseger – vilket inte tillhörde vanligheterna i fjor…

– Det är underbart åka buss nu, säger Agim Sopi när Skånesport får tag på BoIS-tränaren på väg hem.
Underbart att åka buss vart det oftast inte förra säsongen?
– Sant. Men vi har gjort på annat sätt nu. Vi åkte till Jönköping redan igår och bodde över på hotell. Det ger bra sammanhållning och uppladdning, vi äter och umgås tillsammans. Det är mer professionellt helt enkelt och det ger resultat, säger Sopi.
– Extra viktigt var det nog en sådan här gång. Vi fick ladda upp på maximalt sätt och dessutom visade det sig att E4:an var avstängd i 45 minuter under dagen – då hade vi blivit fast i köer…
Är detta något som BoIS ska fortsätta med?
– Förhoppningsvis. Om budgeten tillåter så kommer vi att fortsätta med detta reseupplägget till de längre bortmatcherna. Spelarna som ställer sig på planen är mer utvilade och bättre förberedda då.

Och detta ska leda till ett bättre bortafacit?
– Förhoppningsvis. I fjor var det tre matcher där vi fick sämre förberedelser efter trafikproblem med E6:an. En gång fick vi även skjuta fram starttiden på match, mot Utsikten. Hela uppladdningen blev fel och vi levererade den sämsta insatsen på hela säsongen.

Vad tycker du om dagens insats?
– Vi började att krångla till det efter 0-2 och jag vet inte vad som hände. Vi bjöd in Husqvarna i matchen och efter 1-2 så fick de vingar, å andra sidan skulle vi haft en straff också.
– Jag var inte nöjd med kommunikationen i början av matchen, men laget rättade till det, blev mer distinka och skapade större hot på djupet. i andra halvlek såg det mycket bättre ut.

Det måste ha varit mycket press på er inför detta?
– Vi har gjort en bra gruppspel i cupen och visat att vi duger mot större lag. Men nu är det poängen som spelar roll och då gäller det att visa på planen att vi duger – vilket vi gör. Vi är ett gott gäng och detta var en go start, avslutar Agim Sopi.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close