HandbollHandbollsbloggenNyheter

Kantråttan glänste när LUGI tog semifinalplats

LUGI slog in matchbollen i match tre mot Kristianstad – 26-23. Det vinröda tåget tuffade fram stillsamt men säkert och gjorde tidigt 5-1 på nordostskånskorna.
Och även om KHK klamrade sig fast en stund under första halvlek så satt nog de flesta i hallen, på avbytarbänkarna och i tv-sofforna och tänkte samma sak: LUGI har full kontroll utan att vara i närheten av maxkapacitet.

En av de mest uppenbara skillnaderna lagen emellan var variationen i anfallsspelet. LUGI har bredden och spetsen. Kristianstad har bara det sistnämnda. Asli Iskit, turkiskan med det snärtiga skottet, fick ta alldeles för mycket ansvar. Tio mål idag.

LUGI hade mer variation, bättre stäm i trycket och kanter som levererade. Jag är förtjust i Hässleholmstjejen Elinore Johansson som utvecklat sitt högersex-spel den här säsongen och blivit mer allsidig i sitt spel. Hon kan ju även spela på nio meter och kantråttor som tassar in i banan och får iväg släggor i krysset från H9 är ju direkt underbara. Jag får lite Marie Wall-vibbar i det specifika avseendet.

Nu kan LUGI luta sig tillbaka en dag för att ladda om till semifinalen mot Skuru (som slår ut Västerås imorgon) eller H65 (som slår ut Skövde imorgon). Jag tror att det blir det förstnämnda, allt hänger på vad Sävehof väljer.
Annorlunda hade det varit om LUGI hållit hela vägen i grundserien och inte gått på den där näsbrännan mot Västerås. Då hade Rambo Brljevic fått välja semifinalmotstånd. Och då hade de med största säkerhet valt Höör. Väl?

Spekulationer såklart.
Vilka som spelar semifinaler vet vi imorgon vid 20.30-tiden.

I C More sa Rambo Brljevic, med glimten i ögat, på frågan “Önskemotstånd i semin?”
– Sävehof. Jag tror att de passar oss bäst.

Det är lugnt, Dragane. Mycket talar för att ni får dem i finalen. Då får du som du önskar.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close