Nyheter

BW90´s fyra röda kort speglar inte matchbilden enligt Kulladals tränare

Kulladals tränare Patrik Påhlsson vill trots krigsrubrikerna tona ner BW90´s fyra röda kort i senaste matchen och trycker på missförstånd, nytt sorts spel många av spelarna och dålig kommunikation med bänken.

Division 3 Södra Götaland hade premiär med bland annat matchen mellan BW90 och Kulladals FF, en match som kom att präglas av de nästan helt osannolika fyra(!) röda korten som drabbade BW90. Det speglade dock inte matchbilden enligt Kulladals tränare Patrik Påhlsson, men vad var det som hände egentligen?
– Ja det som hände var att de fick fyra röda kort, det var en bra domare! Han gjorde vad han skulle och tog ut dem för det han skulle ta ut dem för. Det var underliga situationer, men helt klart röda kort. Jag tror det var kombination av att de spelade en internationell fotboll med mycket sulor och sträckta ben, samt att de är nya till hur vi spelar här i de lägre divisionerna i Sverige. Sen har de en ny tränare och massa nya spelare som inte pratade svenska, de skrek på engelska till varandra. Jag är mest nöjd med att vi kommer därifrån med tre poäng.
Resterande av matchbilden var som en vanligt div 3-match, men just dessa satsningarna är helt helt huvudlösa. De tyckte att de tagit på boll men de tänker inte på, eller kanske inte vet, att i svensk fotboll så får du kort även om du har boll emellan ifall det är en satsning som kan resultera i skada eller som domaren anser vara vårdslös och farlig. Hade de tagit fel kunde det gått riktigt illa, nu gjorde det som tur var inte det och jag ser detta som en engångsföreteelse tills de lärt sig reglerna. De kanske behöver lite tid att anpassa sig till svensk fotboll helt enkelt.

Men kan man skylla bort fyra röda kort på att de inte är vana vid svensk fotboll? Ska det ens kunna ske på denna nivån?
– Jag har aldrig varit med om det innan och det är väl en kombination av att de tagit in jättemånga nya spelare från andra länder som har ett helt annat spelsätt än vad svenskar har. Matchen i övrigt är som sagt inte ful tycker jag, men just dessa situationerna är riktigt riktigt iögonfallande, kan man väl säga. Sen är det situationen där med målvakten som får sitt andra gula. Han får en smäll och är först skadad, men sen reser han sig upp och lämnar planen, och deras bänk vet inte om de ska byta eller inte och innan de kommer fram till vad de ska göra så går han tillbaka på plan igen och får sitt andra gula för det och blir utvisad. Vi fick förklara för dem att han får lämna planen men inte gå in igen, så det var därför han åkte ut. Alla på deras bänk blir helt paralyserade och det var knappt så domaren visste vad han skulle göra. Jag har full förståelse för att de ville kolla deras målvakt, han slog ut en tand i situationen. Hade vår målvakt fått en tand utslagen hade jag också velat att han skulle bli behandlad, men han bara reser sig och går av plan och sen tillbaka in igen, ingen vet vad som händer. Jag vill inte vara så kraftfull i mina uttalande för jag vill och hoppas att de kommer att anpassa sig till vårt spelsätt. De tre satsningarna som genererar i röda kort är absolut röda kort, inget att snacka om det, men sen var det mycket missförstånd just till hur vi spelar i Sverige.

Hur gick snacket mellan lagen efter matchen då?
– Det var absolut inga hårda ord efter matchen mellan spelarna, det är jättesvårt att förklara för jag tyckte som jag sagt egentligen inte att det var jättefarligt matchen igenom, det var mycket missförstånd, hände många grejer man inte var beredd på rent mentalt, och jag hoppas ju att de kommer ur det tänket de hade mote oss och kan spela mer fotboll och framförallt spela fotboll som vi gör i vår liga, för annars kan det bli svårt för dem.

Nästa match för er är hemmapremiär mot Hyllie på lördag, tankar kring den?
– Hyllie hemma på Lördag ja, det ser vi fram emot! Jag hoppas vi kan komma upp i standard. Så här i April spelar även väderleken in sin roll så Jag hoppas på bra väder också, den planen vi spelade på sist var katastrof efter att ha legat under snö och man vet ju aldrig vad som händer på den fronten fram till helgen.

Hur ser det ut överlag för Kulladal i år tycker du?
-Vår försäsong har nästan varit för bra, om man nu kan säga så. Vi har inte förlorat en enda match. Vi spelade oavgjort nu i vår sista match mot Lilla Torg, men de direkta träningsmatcherna har vi vunnit och jag får väl citera Anton Tinnerholm ”Att man hellre vinner än förlorar”.
Men det känns väl lite för bra. Vi har valt att möta division 4-lag eftersom vi hade problem i serien i fjor att hålla ett högre tempo, så nu får vi bara hoppas att vi kan behålla vår skärpa mot så kallade ”bättre lag”.

– Martin Sánchez Grahn

Relaterade artiklar

Back to top button
Close