skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Enkel seger för MFF U21 efter tidigt rött kort

Erik Andersson gjorde comeback efter korsbandsskadan när Malmö FF körde över IFK Göteborg med 5-0 i U21-serien. Redan efter 20 sekunders spel drabbades Blåvitt av en straff och målchansutvisning. Straffen sköt Tobias Sana i mål.

– Alldeles underbart att vara tillbaka, sa Erik Andersson (bilden: Foto: Bildbyrån), som spelade de första 45 minuterna.

– Det var bestämt så, oavsett hur bra det kändes. Jag ville ha ett par minuter till efter den första halvleken och sa det till Ben Rosen i pausen. Men han bara skakade på huvudet och sa nej, nej. 45 minuter är det som gäller…

Skadan kom fem omgångar in på Superettan förra året när han spelade som utlånad i Trelleborgs FF. Nu är han på nytt utlånad dit. Än så länge tränar han dock enbart med Malmö FF och det ska han göra ett tag till.

Minst en U21-match ytterligare ska klaras av innan det blir TFF och det är MFF:s rehab- och fysteam som avgör när det är dags. Det är TFF helt införstått med och tycker dessutom att det är ett bra upplägg.

Det har trots allt gått rätt snabbt för att vara en korsbandsskada.

– Jag hade ju hoppats att det skulle gått ännu snabbare. Men det tar tid och tuffast har det nog varit nu nästan mot slutet när jag fick träna bredvid de andra och se på när de körde för fullt därinne utan att jag fick vara med. Då var jag rejält sugen.

_ Annars känns det hur stabilt som helst. Jag har inte haft några bakslag, har inte ont alls och känner inte av det någonting ens när jag tränar hårt.

Har du matchtempo för 90 minuter?

– Inte än. Jag tog en löpning över hela planen mot slutet och gjorde mål också, fast det blev avblåst för offside. Då kände jag att det tog slut ordentligt. Men det löser sig säkert rätt snabbt.

MFF ställde upp med ett bra lag med åtskilliga spelare från seniortruppen. Det gjorde IFK Göteborg också. Redan efter 20 sekunder spel förändrades dock förutsättningarna helt när Göteborgs David Boo Wiklander kapade MFF:s Pavle Vagic innanför straffområdet.

Det blev straff och målchansutvisning, vilket gjorde IFK Göteborgs tränare Alf Westerberg både arg och uppgiven.

– Här lägger vi kanske 15 timmar på matchen med förberedelser, resor och allt och tar med ett bra lag som bäddar för en intressant match för båda lagen och så förstör domaren allt på 30 sekunder. Det är möjligt att det strikt enligt regelboken är ett korrekt beslut, men lite fingertoppskänsla tycker jag att man kan ha i en sådan här match. Det kändes som båda lagen ville ha elva mot elva. Han gick dock inte att tala med.

MFF-tränaren Olof Persson höll med.

– Visst blev det olyckligt och det sa vi till domaren.

I alla fall var domaren Christoffer Söderberg från Trelleborg – som även dömde förra MFF U21-matchen hemma mot HIF och var bättre den här gången utan att vara bra – obeveklig om det röda kortet. Tobias Sana klev fram och sköt in 1-0 på straffen.

Tobias Sana gjorde även 2-0 när han i friläge chippade bollen över IFK Göteborgs-målvakten Erik Dahlin. I den andra halvleken spädde Pavle Vagic, Felipe Carvalho och Alexander Jeremejeff på siffrorna till 5-0.

Det kunde blivit fler mål. Tre-fyra till för MFF. IFK Göteborg var heller inte helt chanslöst trots utvisningen. Elías Már Ómarsson kämpade på, gjorde en helt okej match och skapade en del. Felipe Carvalho höll också på att ställa till det i MFF-försvaret ett par gånger med dålig tajming och bollbehandling. 4-0-målet nickade han dock in hur snyggt som helst på ett framlägg från Anton Kralj.

Just Anton Kralj gjorde en kanonmatch. IFK Göteborg körde hårt på hans kant, men Kralj briljerade med sina kvicka fötter och följsamma spel.

– Det var roligt att se honom. När han varit med och tränat med A-laget har han alltid varit duktig. De försökte med långa bollar och bita fast spelet på hans kant, men han han klarade det hur bra som helst. Han kanske inte alltid vinner förstaduellen, men han är så jäkla rapp i fötterna att han tar bollen ifrån dem i andrasituationen istället. Det är rätt mycket Ricardinho över honom, berömde Olof Persson och hittade en detalj att vara extra nöjd med.

– Kanal-löpen som vi har pratat om mycket fungerade väldigt fint, där man går ut brett och sedan in bakom med en yttermittfältare eller forward. De hade ju enorma problem med det! Och vi kom till många inläggs- och avslutslägen.

Malmö FF ställde upp så här: Mathias Nilsson – Victor Kristiansson, Dennis Hadzikadunic, Felipe Carvalho, Anton Kralj – Magnus Wolff Eikrem, Mattias Svanberg, Erik Andersson, Tobias Sana – Pavle Vagic, Alexander Jeremejeff.

Alla U19-spelarna gjorde det helt okej. Bäst var Anton Kralj och Pavle Vagic. Erik Andersson såg förvånansvärt pigg ut efter ett så långt uppehåll och Mattias Svanberg är på väg uppåt i formkurvan. Tobias Sana var ofta svårstoppad för IFK Göteborg, men framförallt har han börjat göra poäng! På de två senaste U21-matcherna har det blivit fyra mål.

Målvakten Fredrik Andersson blev pappa i söndags och stod över matchen. Andreas Vindheim var avstängd.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close