Nyheter

H65 kan ta Europacupguld på hemmaplan

Senast H65 Höör sopade hem segern i Challenge Cup gjorde laget det i Paris.
När årets final ska avgöras är skådeplatsen – Sporthallen i Höör.
– Det vore fantastiskt att få uppleva en sådan triumf tillsammans med Höörborna, men det blir tufft, säger marknadsansvarige Lasse Eklöv.

Efter att ha krossat tjeckiska Sokol Poruba med sammanlagt 50-30 över två matcher så spelar H65 Höör de två första helgerna i maj final mot Lokomotiva Zagreb.
Under tisdagen skedde lottningen – och H65 inleder på bortaplan.
– Oftast har vi den här säsongen inlett hemma och följt upp borta. Rent sportsligt tror jag att det här kan vara en liten fördel, säger Eklöv.

Finalen består alltså av två matcher där den sammanlagda målskillnaden avgör. När H65 Höör 2014 besegrade Issy Paris så förlorade laget hemmamatchen med två bollar, men kontrade och vann med två bollar på bortaplan och fick slutsegern på grund av fler gjorda bortamål.
– Att få spela en avgörande Europacupfinal i lilla Höör är otroligt stort i sig och vi arbetar just tillsammans med sponsorerna och nätverket för att få till en folkfest av sällan skådat slag.
– I H65 arbetar vi med ett uppdrag – att sätta Höör på Europakartan. Det vore fantastiskt att få uppleva en sådan triumf tillsammans med Höörborna, men det blir tufft. Zagreb har också övertygat i turneringen. Vi räknar med en oerhört svår bortamatch.

Final ett spelas den 6/7 maj i Zagreb. Den andra finalen i Höör spelas den 13 maj klockan 17.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close