skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

BW 90 ryter tillbaka: ”Det är bara för löjligt”

BW 90 fick fyra röda kort i kaosmatchen och 0–3-förlusten mot Kulladals FF.
Efteråt gick Kulladalstränaren Patrik Påhlsson ut och kritiserade motståndarens tuffa spel och ”huvudlösa satsningar”.
Det har i sin tur fått BW 90 att reagera.
– Jag tycker att vi blir orättvist behandlade, säger innermittfältaren Alusine Kanu till Skånesport.

Premiärmatchen i division 3 SG mellan BW 90 och Kulladals FF slutade 3–0 till bortalaget.

Och med fyra röda kort för hemmalaget.

I går frågade Skånesport ut Kulladals FF:s tränare Patrik Påhlsson om vad som egentligen hände i mötet. Även om tränaren ville tona ner rubrikerna så kom han också med kritik mot BW 90:s ”internationella fotboll med mycket sulor och sträckta ben” och deras ”huvudlösa satsningar”.

När BW 90:s innermittfältare Alusine Kanu fick nys om motståndartränarens kommentarer hörde han av sig till Skånesport för att ge sin sida av historien.
– Alltså, jag vill inte skylla förlusten på domaren, men jag tycker inte att han håller nivån. Det är bara för löjligt, säger Alusine Kanu.

– Vi spelar tuff fotboll. Det är division 3, ska du ta bollen så ta bollen. Om inte så släpp bollen om du inte vill ha den. Men vi spelar inte fult, inte alls. Det är en skillnad mellan att spela tufft och att spela fult.

Det är särskilt en situation i andra halvlek som Alusine Kanu är upprörd över. I den 64:e minuten får BW 90:s målvakt en smäll i ansiktet som gör att han börjar blöda i munnen och tappar en tand.
– Då ville han gå av planen och fixa till det och skölja munnen med vatten. Han kan ju inte stå där med blod i munnen, liksom. Men domaren lät honom inte göra det. Då stack han ut ändå, säger Alusine Kanu.

När målvakten sedan kommer in på planen igen får han sitt andra gula kort, eftersom domaren inte gett honom klartecken att komma in ännu.
– Och sen får de en straff efter en situation som inträffade en meter utanför straffområdet. Då var vi åtta man på planen och fick en utvisning till. Publiken skrek: ”vad fan är det här?” och ingen förstod någonting.

Alusine Kanu menar också att domaren särbehandlade lagen.
– Vi fick inte chansen att kommunicera med domaren, medan Kulladalsspelarna fick kommunicera med domaren bäst de ville. Vår anfallare fick en armbåge så att läppen sprack. När han skulle visa domaren att han blödde så sa domaren bara: ”nej, jag kollar inte på det”. Det är klart att man blir frustrerad.

Om du hade dömt matchen, hur många röda kort hade du delat ut?
– – Till att börja med så hade jag inte visat rött kort direkt i vissa situationer. Jag hade gett gult kort och sedan hade jag snackat med spelaren så att han hade vetat vad han hade gjort fel. Men hur ska man veta vad man gjort fel när domaren inte kommunicerar med en?, säger Alusine Kanu.

– Men visst, det första röda kortet är korrekt, när en av våra ytterbackar glidtacklar en av deras spelare. Den förstod jag. Men resten? Nej. Det finns inte en chans att någon annan domare hade dömt de röda korten. Jag tycker att vi blir orättvist behandlade. Men det är inte så att jag klagar, jag vet att vi kommer köra över dem i nästa match.

Bara för några veckor sedan, precis innan säsongsstarten, valde den dåvarande BW 90-tränaren Tony Ribeiro Dias att hoppa av sitt uppdrag och lämna klubben. Anledningarna var både personliga och sportsliga, och till slut kände tränaren att ”situationen blev ohållbar”.

Men BW 90-tåget tuffar vidare. Efter Ribeiro Dias avhopp har spelaren Jonathan Da Silva tagit över laget så länge. Och Alusine Kanu är inte orolig.
– Det har inte påverkat oss alls mycket. Vi har väldigt bra ledare i laget, många äldre som tar ansvar och vi har spelat matcher utan tränare innan. Vi sköter oss och ingen klagar, säger Kanu.

– Det som gör mig orolig är den här seriens domarinsatser.

Hur går det med sökandet efter en ny tränare?
– Det är på gång, vi har en som börjar här nu snart. Vem vet jag faktiskt inte, men ledningen säger att det är på gång.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close