skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

HIF-talangen: ”Ingenting som jag kan påverka”

Efter en fin försäsong, en rad vassa prestationer i U21-laget har HIF-supportrarna börjat höja sina röster: Ge Max Svensson chansen”.
Men 18-åringen själv har inte bråttom.
– Det är alltid upp till tränaren, det är ingenting som jag kan påverka, säger Max Svensson.

Helsingborgs IF:s egna produkt, den vindsnabbe yttern Max Svensson, 18, har fått en strålande start på sin första säsong i a-truppen.

Han har visat upp sig från sin bästa sida i försäsongens a-lagsmatcher.

Producerat poäng efter poäng och lovordats stort för sina insatser i U21-laget.

Och i hemmamatchen mot Gefle IF senast fick han hoppa in med 20 minuter kvar vid ställningen 1–1 – och var löjligt nära att frälsa sitt HIF med ett misslyckat inlägg som ställde Gefle-målvakten, som dock till slut kunde rädda.
– Jag ser att det är gubbar i boxen och vill få in den i boxen, men så blir inlägget lite långt och då ser jag att den faktiskt har chans att gå in, säger Max Svensson, som annars var nöjd med sitt inhopp.

– Jag försökte komma in och bidra med energi och trycka på laget lite. Jag fick ganska många bolltoucher och fick utmana backlinjen lite, så det var helt okej.

Gav det mersmak?
– Jo så klart, men samtidigt är konkurrenssituationen jättetuff. Så är det ju. Vi är fyra-fem yttrar som är aktuella just nu, sen kommer Calle Wede också tillbaka från sin skada snart, säger 18-åringen.

Är det inte frustrerande att inte få mer speltid när man känner sig glödhet?
– Jo, men det är alltid upp till tränaren, det är ingenting som jag kan påverka. Det gäller att ha tålamod och hålla sig kylig och bara fortsätta köra på så kommer den dagen komma.

Just nu ligger fokuset på att fortsätta utvecklas på träningarna och utnyttja träningsmöjligheterna för den lovande yttern.
– Sen får man ta vara på de matcherna man får, säger Max Svensson.

Generellt sett, tycker du att man ger sina unga talanger tillräckligt med chanser i HIF?
– Ja, det tycker jag väl. Man har varit i Allsvenskan under en lång period nu och det är ändå ett stort steg att ta från juniorfotboll till seniorfotboll. Men nu när man gått ner i Superettan känns det också som att man måste ge de yngre chansen, eftersom ekonomin ser ut som den gör.

Har du satt upp något individuellt mål för i år?
– Jag vill försöka etablera mig i a-laget, få några inhopp och sen slå mig in i startelvan så småningom. Men när det blir vet man aldrig, det kan bli redan i år eller får jag helt enkelt vänta tills nästa år, säger Max Svensson.

Helsingborgs IF:s ödmjuka superlöfte som bidar sin tid.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close