skanesport_desktop-panorama-1

HandbollHK MalmöNyheter

Kvick ersätter Pecikoza i HK Malmö

Strax före kvällens kvartsfinalmatch mot Alingsås presenterade HK Malmö ett nyförvärv.

Det blir som väntat Mattias Kvick (bilden, foto: Bildbyrån) från IFK Ystad som tar över den tunga rollen som mittsexa efter Mirsad Pecikoza.

– Att avgöra exakt vid vilken tidpunkt det är dags för en föryngring är nästan omöjligt. Men förr eller senare måste man och jag tänker lite på Bengan Boys. Mirsad har gjort ett fantastiskt jobb, men nu är det dags för Mattias, som vi haft ögonen på länge, konstaterade HK Malmö-ordföranden Jörgen Rasmusson.

Så 25-årige Kvick ersätter mer än tio år äldre Pecikoza.

Mattias Kvick är fostrad i Cyrus och kom till IFK Ystad från Hallby. Som smålänning har han inte tagit så stor hänsyn till att det redan finns en massa spelare och ledare med rötterna i Ystad i HK Malmö.

– Nej, jag är ju inte från Ystad. Jag fick ett proffsigt intryck av klubben direkt och det är ett bra lag med en stark trupp. HK Malmö kom ju fyra i tabellen. Vi åkte ur. Det var bittert och vi spelade kanske bra mot fel lag, de bästa istället för våra bottenkonkurrenter.

– Men jag fick i alla fall mycket speltid i Handbollsligan och det var utvecklande för mig, poängterade Mattias Kvick, som gjorde 99 mål i årets serie.

– Jag är en rätt rörlig mittsexa som är bra på att fånga bollen och skapa ytor för mig själv och lagkamraterna.

Kontraktet gäller de två närmaste säsongerna.

– Vi tror att HK Malmö och vår tränare Stian Tönnesen kan fortsätta att utveckla Mattias. Samtidigt är det ett farväl till Mirsad Pecikoza som blivit en klubbikon och det var ett väldigt svårt beslut att ta. Ett stort tack till honom! Men vi tror på det här, betonade Jörgen Rasmusson.

En fördel är också att det blir färre byten mellan anfall och försvar.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close