IK PanternIshockeyNyheter

Lars Bryggman skrev kontrakt med Pantern

Under säsongen har Lars Bryggman gjort succé i Malmö Redhawks som lån från Pantern.

Efter det har det spekulerats i att han skulle få en plats i Redhawks trupp för säsongen 2017-18. Idag meddelade dock Pantern att Bryggman istället skrivit på för ett år med den klubben.

– Man ska se det som att vi säkrat att det är här i Malmö han spelar hockey nästa säsong, inte i någon annan klubb i SHL eller i Allsvenskan. Sedan kan det mycket väl sluta med att han lånas ut till Malmö Redhawks igen redan i augusti. Det hänger på vad som nu händer i deras SHL-trupp, säger Panterns sportchef Joakim Tillgren.

Pantern och Malmö Redhawks har ett bra samarbete. Det är alltså Pantern han nu har kontrakt med, men det kan mycket väl vara i Malmö Redhawks han spelar. Från start eller senare.

I och med att Pantern gjorde klart med Anders Östlund (se separat artikel här) är det nästan fullt på backsidan. Just nu är sju backar kontrakterade. Ifjor var det åtta, men den kommande säsongen planerar IK Pantern för att ha nio.

– Vi såg att skador och sjukdomar hos oss och Redhawks J20 ställde till det lite ibland. Därför vill vi gärna ha en mer i år och jag jobbar för fullt på att få in två spelare till. Det är heller ingen hemlighet att en av dem är Joel Persson i Kristianstad.

– Joel har fått ett kontraktsförslag från oss. Fortfarande är det dock så att även Tingsryd jagar honom och nu har även en SHL-klubb kommit in i bilden. Tyvärr är det inte Malmö Redhawks så därför kan vi inte hoppas på lösningen att SHL-klubben skriver kontrakt och sedan lånar ut honom till oss, säger Joakim Tillgren.

Hur bra är Joel Persson?

_ Han är för bra för nivån han spelat på nu. Sedan är det alltid ett steg till om han till exempel ska spela i Allsvenskan, Men potentialen finns där.

På forwardssidan är det fler luckor att fylla för Joakim Tillgren.

Närmare bestämt sex eller sju. Sju spelare är kontrakterade, det slutliga antalet ska vara 14.

Till skillnad från på backsidan kommer man dock att hålla en plats öppen och Joakim Tillgren berättar att den platsen hålls för 17-årige Marcus Sylvegård från Malmö Redhawks J20.

Och skälet till att man måste avvakta är att det kan sluta med att han får en plats i Malmö Redhawks seniortrupp.

_ Visst kan det bli så. Då får vi hoppas på en annan Redhawks-junior, säger Joakim Tillgren.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close