IK PanternIshockeyNyheter

Lillehammers lagkapten klar för Pantern

Pantern har gjort klart med tidigare Karlskrona-, Asplöven- och Mora-backen Anders Grönlund, som förra säsongen spelade i den norska ligan för Lillehammer.

– Där var han lagkapten, vilket är rätt anmärkningsvärt för ett nyförvärv första säsongen i laget. Men det säger en del om hans ledaregenskaper. Vi tyckte också att det var nödvändigt att tillföra lite rutin eftersom ett par mer erfarna spelare, som till exempel Johan Björk, har lämnat truppen, säger IK Panterns sportchef Joakim Tillgren.

Han poängterar att Pantern bara värvar spelare som man tror passar in i lagets sätt att spela och att man alltid vill att åtminstone någon av spelarna eller ledarna i laget ska ha personlig erfarenhet av nyförvärvet och kunna berätta mer om spelaren och om han bör kunna fungera i gruppen.

– Spelsättet är viktigt. Vi har sagt nej till flera spelare som vi bedömt som lite för långsamma. Och alla ska kunna fungera utanför isen också. Anders är placeringssäker, har rutin och ledaregenskaper, plus en bra karaktär.

Kan han vara ett lagkaptensämne i Pantern också?

– Det är tränarnas jobb att avgöra, det lägger jag mig inte i. Men visst, vi har tappat två spelare som hade ett A på tröjan så de måste ersättas.

Att IK Pantern kunde locka Anders Grönlund att lämna Norge redan efter en säsong berodde åtminstone delvis på att hans flickvän fått jobb i Helsingborg. Därför var det läge att flytta till Skåne.

Kontraktet med Pantern är skrivet på två år.

I LIllehammer gjorde Anders Grönlund 36 poäng (7 + 29) på 45 matcher. Han är 28 år gammal, född i Piteå och spelade juniorhockey i Luleå. Han har förutom de redan nämnda klubbarna spelat i Almtuna, Nybro, Björklöven och i Rungsted i Danmark.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close