HandbollHK MalmöNyheter

Malmö lever – Lönn gjorde chockcomeback

Publiken hade ingen aning.
Alingsås hade absolut ingen aning.
Men in på banan klev han, Adam Lönn som ju var uträknad efter sin knäskada. Och han var starkt bidragande när HK Malmö tog en måsteseger.

Popp!
Som en gubbe i lådan poppade han upp – Adam Lönn.
Niometersskytten spåddes ha fått sin säsong spolierad efter en “sjukdomsbild” i sitt knä. Nu var han med och satte tonen med fyra mål första 30 minuterna – och gav HK Malmö en extra energiboost. Fyra mål i första halvlek, sex totalt.

Alingsås var helt tagna på sängen. De satt på bänken, pekade undrande och såg lika frågande ut som en morgontrött reporterstudent på ett algebraprov.
– Jag hade inte spelat handboll på sex veckor och ville hålla det så enkelt som möjligt. Det var bara att köra på till Stian bytte ut mig, sa Lönn efter sin smygcomeback.
Samtidigt som Stian säkert flinade nöjt. Det är ju sällan handbollsreportrar och bevakar HK Malmöträningar…

Lönn må ha gett HK Malmö mer styrka på nio meter, men det var Dan Beutler som oftast stal showen. Flera räddningar i världsklass bjöd han på, varav en “stänga-igen-benen-i luften-räddning på friläge.
Ddt går att ifrågasätta alla möjliga fysiska lagar och relativitetsteorier. En del räddningar “ska” inte gå att göra. Likväl sitter Beutler där med bollen i knät och lyfter sina sargade och tejpade fingrar mot skyn.

HK Malmö hade med sig 12-7 i paus.
Energin påminde om en omskakad läskflaska, så fort domarna skruvade på korken genom att blåsa igång matchen så brast Malmö ut i en vansinnig och okontrollerbar frenesi. Ändå var de uppenbart irriterade över domarparet som fattade ett par, om inte dåliga, så åtminstone märkliga beslut.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget att ösa på. 14-11 blev till 21-12 på tio minuter.
Game over.
Resten av matchen blev en enda lång förberedelse inför match fyra i Alingsås, som leder med 2-1 i matcher.

– Det var en stor laginsats med mycket moral och fighterhjärta, berömde tränare Stian Tönnessen.
Hur ser du på fortsättningen?
– Nu ska vi slicka såren. All pressen ligger på Alingsås nu. Vi ska åka upp för att vinna – för vi förlorar inte en till match i Baltiskan…

Beutler.
Beutler.

Dan Beutler var en gentleman efteråt och talade mindre om sin egen insats, trots att den var briljant.
– Jag tycker att vi spelade otroligt bra försvarsspel. Alingsås fick slita som vi fått slita i de två första matcherna.
– Dessutom hade vi Adam Lönn idag som gjorde en otrolig skillnad. Men mitt mittblock med “Calle och Palle” räddade mig mycket…
Mycket hänger på dig – att du ska vinna målvaktsmatchen?
– Klart att jag kände en otrolig press idag, men om jag inte känner den där nervositeten så jag nästan kräks så tar jag inte en boll.
Hur ser du på match fyra?
– Vi kommer att möta ett helt annat Alingsås nästa match, vårat försvarsspel kommer att bli otroligt då, säger Beutler till C More.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close