Nyheter

Niklas Harris börjar om – i Ystads IF

Ystads IF’s damverksamhet har knutit till sig förre elittränaren Niklas Harris till klubben de närmsta två åren.
Den tidigare LUGI- och H65-profilen ska bidra till att göra YIF dam till ett elitlag.

Niklas Harris har det senast året varit pappaledig och parallellt jobbat som förbundskapten i landslaget för F00/01. Han har tidigare varit huvudtränare för både Lugi och H65 och varit med att ta båda lagen från division 1 till Elitserien. Han coachade även H65 till Challenge Cup guld för 3 år sedan.
– Vi är väldigt glada över att ha kommit överens med Niklas och vi ser fram emot ett härligt samarbete framöver. Han är en viktig pusselbit i vår fortsatta satsning på dam- och flickverksamheten. Niklas kommer att jobba med att utveckla organisationen kring damlaget och ungdomslagen. Han kommer även hålla i en del träningar för såväl dam- som ungdomslag. Niklas kommer tillföra enormt mycket till klubben med sin kunskap och rutin” säger Michelle Seifert-Fyhr, ansvarig för Damverksamheten i YIF.
Michelle var för övrigt även spelare i H65 Höör och har haft Niklas Harris som tränare.

Ystads IF vann division två den här säsongen och har ett tydligt uppsatt mål att nå SHE. Niklas Harris har tidigare rutin från att göra sådana mål/visioner till verklighet.

Harris:
– Det känns kul att kunna hjälpa YIF Dam i deras vidare satsning både på bredden och toppen. Efter ett par möten med klubben känns det som om vi har hittat varandra. Jag har gjort två långa utvecklingsresor, en med LUGI Dam (5 år) och en med H65 Höör (6 år). Båda gångerna tog vi oss från division 1 till Elitserien. Det hade varit häftigt att kunna hjälpa YIF dam med något liknande.
– YIF Dams idé om att man genom en majoritet av egna spelare vill nå långt med sitt damlag är mycket intressant. Jag hoppas att jag ska kunna hjälpa föreningen och ledarna med min erfarenhet, dels genom coachning av tränarna men även genom att emellanåt stå på golvet med direkt arbete” säger Niklas Harris.

Läs även:

YIF:s damlag siktar mot eliten

Relaterade artiklar

Back to top button
Close