FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Nytt hat-trick av Niklas Skoog

Niklas Skoog. Superstar. Hur många mål ska det bli idag?

Den här gången var svaret tre.

Det vill säga precis lika många som när MFF:s veteraner mötte Cardiff Old Academy förra gången.

Då blev det 8-0 med Niklas Skoog som hat-trick-skytt. Nu blev det 5-0. Med Skoog som tremålsskytt.

Efteråt tyckte han dessutom att han blivit bestulen på ett mål till när han höll sig framme och petade in en ribbretur.

– Jag var inte alls offside, betonade han.

Att ta det lugnt mot ett Cardiff som ibland hade lite svårt att hänga med var det inte frågan om. Och när någon undrade om det inte var läge att släppa fram Walesarna till ett tröstmål efter sammanlagt 0-13 i baken såg alla spelarna lika oförstående ut som om de sett en 30 meter lång Ufo-gubbe med teleskopögon och 15 ben kliva ur ett tefat.

Så. Gör. Man. Inte.

Bjöd gjorde man efteråt med korv och öl i MFF-museet. Vilket givetvis är ytterligare en perfekt användning för det nya museet. En bättre plats att ha gäster är svårt att tänka sig.

Skoog gjorde alltså tre mål, spelade nästan nonstop och var hela tiden farlig. Allsvenskans största röv är dessutom veteranfotbollens största. Att passera den och komma åt bollen är tufft.

De övriga målen gjordes av Anders Andersson och Hasse Mattisson. Anders dunderskott i ribban borde också gett utdelning, det var det värt.

Men planens i särklass bäste spelare var Peter Abelsson.

Han var rörligast, piggast och felfri. Yngre än de flesta också om sanningen ska fram. Men vid 39 års ålder hade han lätt kunnat spela i vilket division 3-lag som helst!

Tommy Hansson, 61, gjorde två mål förra året. Det var nära att han nätade i år igen.

Varför Cardiff undrar ni kanske? Det gjorde jag också. Så jag frågade.

– Det är de som tagit kontakt med oss och frågat om vi inte kunde möta dem. Förra gången var de fyra dagar i Malmö och jag tror att de även åkte över och mötte ett danskt lag, berättade Per Ågren.

Som förresten inledde med ett par läckra chippar och passningar. Han kan också än.

Cardiff Old Academy kom med ett nästan helt nytt lag. Bara en spelare som var med i 0-8-förlusten var med idag också. Lite bättre motstånd blev det, men det var utklassning den här gången också. Zlatan Azinovic i målet fick tippa ett skott över och rädda ytterligare ett i matchens allra sista anfall.

ole1

Relaterade artiklar

Back to top button
Close