FotbollMalmö FFNyheter

Påfyllning på skadelistan i MFF – men ingen fara

Det tillkom två nya spelare på skadelistan i MFF när både Oscar Lewicki och Andreas Vindheim i förtid fick avbryta dagens träning.

Men som läget är nu ser inte fysioterapeuten Jesper Robertsson att det ska finnas några hinder för deras medverkan i måndagens match mot Djurgårdens IF.

Då ska även Behrang Safari, Lasse Nielsen och Jo Inge Berget (bilden) vara tillgängliga i Magnus Pehrssons laguttagning.

– Vindheim fick ett par dobbar uppe på knäet så det revs upp en bit och han fick lite skrapsår. Men knäet var stabilt och han kunde gå utan problem. Behandlingen var mest till för att förhindra blödningen.

– För Lewicki handlade det om en stukning. Det var den foten han stukade till lite lätt under försäsongen också. Men han var stabil och kunde belasta på den bra så det var en ren säkerhetsåtgärd att ta bort honom från vidare träning, berättade Jesper Robertsson och drog läget även för de övriga.

Jo Inge Berget:

– Kör fullt och gjorde det även igår. Ingen reaktion efter det och han tycker att det känns bra. Vi har släppt honom helt och hållet från rehaben och han är fullt ut tillgänglig på måndag.

Behrang Safari:

– Går bra också! Det är helt medvetet att vi tar av honom både igår och idag. Planen är att efter lite behandling idag och imorgon testa honom mer aktivt på lördag och faller det väl ut är han tillgänglig för spel på måndag. Hittills har det blivit bättre och bättre. Sedan vill vi aldrig stressa en struktur som sträckts ut så mycket som var fallet.

Lasse Nielsen:

– Följer en återhämtningsplan som vi inledde direkt efter Halmstad-matchen eftersom han fick huvudvärk i samband med en nick alldeles i inledningen. Det går enligt planerna och han mår bra. Vi får låsa dörrarna inne i gymmet för att undvika att han smiter ut till träningen. Men vi vill vara noggranna när det är den typen av händelser. Går allt som det ska tränar han på lördag.

Hela veckan har dessutom Teddy Bergqvist varit sjuk.

– Feber och ont i halsen. Än har det inte klingat av.

Hur har det gått med specialinlägget i skon för Markus Rosenbergs fot?

– Han kör fortfarande med inlägget han lånade av Pawel Cibicki. Ortopedteknikerna ska jobba lite mer med och korrigera det han fått själv. Just nu funkar Pawels bäst. Men han klagar inte.

Hur länge behövs ett sånt inlägg?

– Den typen av besvär, att trampa genom en fettkudde, det kan man få dras med rätt länge. Upp till ett halvår för en del, för andra ett par veckor eller en månad. Det är väldigt individuellt. Men i det det här fallet med en elitidrottare som ska springa på det hela tiden kan det ta lite extra tid. Under tiden hjälper inlägget.

Ole Törner

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close