skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Veteranhockey med glädjen i centrum

Oldboys-hockeyn blir mer och mer populär i Skåne.
Glimma Oldboys veteranmålvakt Johan Åberg märker av det ökade intresset – och han förstår varför.
– Vi är ett glatt gäng som har jäkligt roligt tillsammans, säger han.

För en månad sedan organiserades en ishockeyturnering i Helsingborg, OldStars Cup, för ”oldboys”-lag, det vill säga veteranlag. Cupen blev en stor succé och lockade totalt elva lag till turneringen.
– Och de har intentioner att den ska bli ännu större nästa år. Så där finns ju ett otroligt intresse för det här, säger Johan Åberg.

Johan Åberg lirar till vardags i Glimma Oldboys, vilket är en sektion inom Glimma Hockey för hockeyspelare som är 35 år och uppåt.
– Många är gamla a-lagsspelare som vill hålla igång samtidigt som man vill socialisera sig. Och sen är det några som bara lirat pojklagshockey och vissa som inte spelat hockey alls förut. Men man bör ha spelat hockey tidigare, det är lite av en regel vi har, säger han.

Det är blandad kvalité?
– Ja, vi vill ju inte neka någon som vill komma hit och lira, men samtidigt blir det inte särskilt kul för de som inte kan hänga med ändå.

Glimma Oldboys har funnits ett tag och laget tränar en gång i veckan, utöver de träningsmatcher och tävlingar som arrangeras då och då.
– Fast det är oftast inga jätteallvarliga matcher, men sen är det så klart så att så fort man beträder isen växer ju hornen ut på en, så ibland blir det lite gruff, säger Johan Åberg och skrattar.

– Men ishockey är ju en närkampssport, så är det ju.

Finns det inte en jäkla skaderisk när man börjar bli lite till åren och inte är lika vältränad längre?
– Absolut. Jag har själv problem med mina knän, de får ta en del stryk, speciellt nu när man är lite äldre.

Men du kan inte låta bli att lira?
– Nä. Det är ju jäkligt kul. Halva nöjet är ju det som händer före och efter hockeyn, i omklädningsrummet och bastun och så. Många av spelarna har familj och har veckan full med aktiviteter och grejer. Därför är det skönt att ha en dag i veckan då man kan komma ut och ha lite roligt med kompisarna.

Om någon läsare känner sig sugen på att damma av skrillorna och ta upp karriären igen; är det bara att komma ner och träna då?
– Ja för fan. Nu vet jag inte när vi kommer träna nästa säsong, men vi den här säsongen har vi tränat på torsdagar och ganska sent på kvällen, säger Johan Åberg.

– Vi är ett glatt gäng som har jäkligt roligt tillsammans. Vi lattjar lite och har roligt, och det är det som är det viktigaste.

André Eriksson

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2