skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

YIF lever – Persson stängde igen

Ystad behövde vinna för att överleva.
Då steg de stora profilerna fram
Kim Andersson dunkade in tio mål och Anders Persson briljerade när YIF i ett nytt drama vann med 26-27.

Det är inte mycket som skiljer mellan Ystads IF och LUGI. De senare har haft marginalerna med sig två gånger. Nu var det Ystads tur.

Hemmalaget fick med sig 13-12 i paus, men det var också det enda.
Åtta minuter in på andra halvlek bombade Kim Andersson in sitt åttonde mål för kvällen. 16-18 betydde det.
Kort senare vräkte Carl Löfström in 16-19 – och det var en av få gånger under den här kvartsfinalen som det skiljde tre mål.

Tomas Axnér tog timeut, men i det här skedet av matchen var YIF lite mer desperata, lite mer hungriga och framför allt hade de mer Kim Andersson i laget.

Kim Andersson.
Kim Andersson.

Och som om inte det vore nog. Plötsligt hittade Anders Persson ”zonen”. Ena stunden limmade han Simon Jepssons artillerield. Nästa stund räddade han Milosevic-straff och räddade dubbla Jildenbäckfrilägen.
Persson växte ut till en gigant.
– Jag kom inte in i matchen i första halvlek, men jag hade bestämt mig. Vi skulle inte tappa det denna gång. Och fan va gött att vi klarade det nu.
– I första halvlek släppte vi till lite för mycket frilägen. Vi hade inget att förlora. Och det har vi inte i Ystad heller, så vi kommer att gå för det lika mycket då, sa Persson till C More.

Med drygt fem minuter kvar hade Ystad alltjämt ett tremålsövertag. Axnér tog en ny timeout, beordrade ut nytt 7-6-spel och lägena skapades. Men sista utposten i YIF hette fortfarande Anders Persson och ”de vida” kunde reda ut stormen inför drygt 2400 åskådare.
– Djäkligt surt. Vi får samlas imorgon och snacka igenom vad som gick fel idag. Vi fick inget flyt i anfallsspelet alls. Det var kontringarna som räddade oss en del, sa Hallberg.

För Ystad lever därmed hoppet.
LUGI har 2-1 i matcher och nästa fight avgörs i Ystads Arena på måndag.
Vinst där och YIF har det mentala övertaget – inför en grand final i Lund. Groarrrr….

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close