skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

”Jocke” Persson: Kommer göra ont i magen när jag tar ut laget

Efter premiärförlusten mot FK Karlskrona åkte stora sågen fram.
Nu erkänner KFC-tränaren att den stenhårda kritiken mot sina spelare kanske inte var helt befogad.
– Jag kan inte vara så besviken med den matchen som jag var direkt efteråt, säger ”Jocke” Persson, vars Kristianstad FC ställs mot IK Oddevold på lördag.

Kristianstad FC:s tränare Joakim ”Jocke” Persson var långt ifrån nöjd med lagets prestation i 1–2-förlusten mot FK Karlskrona.

En besvikelse som han knappast lyckades dölja i den mixade zonen efteråt.

Efter den första frågan, ”vad säger du om matchen i dag?”, blev tränaren tyst i femton sekunder medan han sökte efter de rätta orden. Sedan följde en sju minuters lång sågning där inte många KFC-spelare skonades.
– Jag är nästintill chockad. Att vi presterar på den här nivån med det manskapet och den konkurrenssituationen är för mig helt obegripligt, sa ”Jocke” Persson bland annat.

”Vi tror att vi är något Champions League-lag och vi är långt därifrån. Antingen tar man till sig det här eller så lär vi förlora fler fotbollsmatcher i rad”, är ett annat axplock.

Nu backar en desto mer sansad ”Jocke” Persson något efter sina uttalanden när Skånesport ringer upp honom på fredagseftermiddagen.
– Jag kan inte vara så besviken med den matchen som jag var direkt efteråt. Vi hade egentligen bara en tio minuters period som inte var bra. Sett till hela prestationen, med väder och vind och planens skick i åtanke, tycker jag ändå att vi äger bollen i 80 minuter av 90, säger Persson.

– Men samtidigt förlorar vi en premiär mot ett lag som vi tycker att vi ska tre poäng mot hemma, vi bränner två frilägen som vi ska sätta…så det är klart att man är besviken efteråt. Det negativa är att vi inte lyckas skapa mer i andra halvlek, det blir bara halvchanser liksom. Vi blir för raka i vårt anfallsspel och chansar för mycket.

”Jocke” Persson menar också att ”med lite jävlar anamma” hade man kunnat skapat mer på de stora mängderna fasta situationer man fick.
– Ett sånt mål är ju lika mycket värt som om man snurrar upp två man och sätter dit den.

Nu efterfrågar han en större cynism på defensiv planhalva och bättre kreativitet på offensiv planhalva i bortapremiären mot IK Oddevold på lördag [16.00].
– Skillnaden på vårt spel jämfört med i premiären är att vi inte behöver ösa på framåt på samma sätt. Det är Oddevolds hemmaplan och upp till dem att skapa någonting. Framförallt ska vi inte bjuda bort några mål. Det har vi snackat om i två och en halv månad nu så snart faller väl den poletten också ner, säger ”Jocke” Persson.

Efter Karlskrona-matchen hintade du om att det skulle bli förändringar i startelvan framöver. Blir det det?
– Ja, men inte så stora. Det har varit en tuff träningsvecka och vi har en bred trupp, får spelare då förtroendet i premiären och misslyckas så är det klart att spelare 12-18 känner vittring. Det kommer göra lite ont i magen när jag tar ut laget här, men jag har hyfsat klart för mig hur jag vill spela.

– På skadelistan har vi Emil Åberg som är borta på grund av baksidan och Oliver Ekroth ska vi testa i eftermiddag men han kommer nog till spel.

Oliver Ekroth, som bildade mittlås med Saikou Jawneh i premiären. En kombination som inte visade sig bli särskilt lyckad, där speciellt den sistnämnde, Jawneh, hade en dålig dag och stod för en riktig bjudning till 0–2-målet.

Blir det Martin Rudolfsson som tar Jawnehs plats bredvid Ekroth mot Oddevold?
– Det skulle man kunna säga.

Du lovordade Albert Ejupis mittbacksinsats senast?
– Haha, jo, men även om han gjorde det jäkligt bra så är det nog inte bra för hans psyke om vi sätter honom där fler gånger. Vi behöver honom och hans tyngd på innermittfältet i stället. Han har hela verktygslådan, både vad gäller närkampsspelet, till det smarta spelet och det längre spelet, säger ”Jocke” Persson.

Fotnot: Svenska cupens första omgång lottades under fredagen och det står klart att Kristianstad FC ställs mot division 3-laget IFK Karlshamn i det mötet.

André Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close