skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Bara 2-0 för totaldominant BoIS

Spel mot ett mål.
Massor av målchanser.
Landskrona BoIS tog en synnerligen rättvis seger mot Assyriska BK, men borde ha dödat matchen tidigt i första halvlek, inte i 95:e matchminuten…

Klasskillnaden var brutal när Landskrona BoIS i hemmapremiären tog emot Assyriska BK från Göteborg.
Exakt hur stor skillnad undrar ni kanske?
Tja. Säg så här. Efter sex minuter började gästernas (långbyxebeklädda, urk…) målvakt att ta halvminuten på sig för att få iväg en inspark. Inte ens gästernas tränare försökte returnera bollar som studsat över sidlinjen på värdigt sett. Bollkallarna spelade i en egen division när det gällde att få igång bollen i spel igen…
Fotbollsmördandet pågick i en halvtimme. under den tiden spelade Landskrona kvadraten på offensiva planhalva och bortaklacken ägnade sig åt att slägga bangers mot en bollkalle.

Då. Plötsligt. Sarim Kadat bröt fram till vänster om straffområdet och gjordes ner två meter utanför detsamma.
Ett sus gick genom Landskronapubliken. Det gnuggades i händerna och slickades runt läpparna. För de visste att Thierry Zahui fanns på banan.
Zahui stegade fram mot bollen och tog sats.
– Den här sitter, sa ordförande Gabriel ”Saida” Munck självsäkert och lutade sig tillbaka.
En bredsida senare rasslade 1-0-bollen i målvaktens burgavel.
Resultatet stod sig halvleken ut, även om BoIS hade bra lägen att dryga ut ytterligare under slutminuterna.

I andra halvlek hade assyriska BK två val. Att fortsätta med åttamansbacklinje eller flytta upp folk och riskera att bli straffade bakåt.
De valde det senare. Och plötsligt blev det lite match utav det. BoIS inledde sömnigt och nonchalant vilket ledde till två gula kort inom loppet av två minuter.
Efterhand höjde sig hemmalaget och började leverera spelmässigt. Men inte målmässigt. Och en 1-0-ledning är alltid en tunn is att stå på.

Med kvarten kvar var spårvagnsliftarna totalt utkörda. BoIS-pressen blev fullständig.
”In med en till och döda matchen” mumlade merparten av de 2044 på läktaren. Och bara det faktum att Assyriska hade poängmöjligheter inför sista tiominutaren är en varningsklocka för BoIS. Det kommer att´krävas bättre effektivitet i fortsättningen. Betydligt bättre. För det är fler lag som kommer att spela på exakt samma sätt och tvingas hantera fler domare med fingertoppskänsla som en frostskadad isglass.
I 90:e minuten panikrensades det bollar och i 94:e fick Assyriska en dubbelhörna med tio man inne i boxen. Först när BoIS konde kontra in 2-0 efter den senare, genom Philip Andersson, kunde Landskronaiterna pusta ut.

Landskrona BoIS har fått den inledning på serien de suktade efter. Två raka segrar. Marschen mot eliten är påbörjad.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close