skanesport_desktop-panorama-1

HandbollNyheter

Eslöv reste sig på nio – klara för SHE

Uträknade och ifrågasatta.
Men inte knockade.
Team Eslöv reste sig på nio, kavlade upp ärmarna och levererade som bäst när det gällde som mest.

Team Eslöv spelar i SHE även nästa säsong
I den tredje och avgörande kvalmatchen mot Skånela kunde ”Teamet” vinna med 25-23 (13-11) inför drygt 800 åskådare.¨
– Otroligt skönt. Efter den första kvalmatchen kändes det otroligt tungt. Att vi kunde komma tillbaka och leverera på det här sättet var starkt, säger matchens lirare, åttamålsskytten Julia Bardis.

Efter dyngtorsk i första kvalmatchen borta mot Skånela behövde Eslöv vinna de båda återstående hemmamatcherna.
Hemmafacit tidigare under säsongen? NOLL segrar.
– Att vi inte hade vunnit en match på hemmaplan på hela säsongen satt i huvudet. Därför var det skönt att vi fick en hel veckas vila efter första matchen där vi fick samla mod och kraft, säger Bardis.

Matchbilden var magsårsframkallande för samtliga inblandade. Eslöv ledde knappt för det mesta, Skånela jagade ikapp men inte förbi, och så fortsatte det.
Avgörande kom med drygt tio minuter kvar och ställningen 19-19.
Anna Bardis (sammanlagt tio mål) gjorde då tre raka baljor varav två på straff. Lina Wessberg fyllde på till 23-19 och matchen kan för dem som aldrig sett Eslöv spela den här säsongen ha känts avgjord. Men som vanligt tappade Teamet greppet.
Skånela tog ny sats, kom upp till 23-22 och fick straff.
Men istället för kvittering kunde Moa Sandell rädda och i anfallet efter gjorde Betty Svensson 24-22 med tre minuter kvar. DÄR dog matchen.
– Detta var nog en av mina bästa matcher den här säsongen. Kanske för att det gällde så mycket, jag har varit väldigt väldigt taggad för detta, säger Julia Bardis.

Tomas Westerlunds axlar sjönk en halvmeter efter slutsignalen.
– Jag känner mest lättnad. Det var otroligt nervöst innan.
– Det blev precis precis en sådan matchbild som jag hade räknat med. Vi hade inte en chans i Stockholm, där vi inte hade en chans. I andra matchen var det tvärt om, då var inte Skånela på plats.

– Julia Bardis insats var riktigt bra idag och Moa Sandell var stabil i målet, just ett stabilt målvaktsspel är något vi saknat under säsongen. De detaljerna avgjprde mycket.
– Målet under säsongen var att klara en ny plats i SHE – det är djävligt skönt att vi klarade det.
Är du i Eslöv nästa år?
– Jag har fått en fråga från Eslöv och jag kan tänka mig att fortsätta. Sedan behöver vi en bredare trupp. Anna Bardis försvinner (till H65 Höör) och även om många andra spelare nog blir kvar och Julia Sandell och Albana Arifi återkommer efter skador så måste det till någonting mer, säger Westerlund.
– På träningarna har vi haft åtta spelare och två målvakter. Det är klart att det inte blir kvalitet på träningarna då och det påverkar lagets resultat. Men det som påverkat mest är att vi har haft 6-7- spelare som är totalt utslitna. Många spelare får en ohållbart hård belastning.

En av spelarna som det finns frågetecken kring är just Julia Bardis.
Vart ska du spela nästa säsong?
– Jag har väntat lite med att se vart Eslöv spelar nästa säsong. Men det kan bli klart inom väldigt kort med vilken klubb det blir. Mer säger jag inte, avslutar Julia.

När Eslövshallen var tömd på folk jublades det fortfarande i team Eslövs omklädningsrum. I sterehögtalarna spelade det ”I’m a survivor” med Destiny’s Child.
Passande nog.
För Eslöv överlevde. Trots allt.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close