FotbollMalmö FFNyheter

Sana och Svanberg utanför MFF-truppen

Varken Tobias Sana eller Mattias Svanberg (bilden) är med i MFF-truppen som Magnus Pehrsson tagit ut till måndagens allsvenska match mot Djurgården.

Anledningen är att det behövs fler defensiva alternativ bland avbytarna.

– Vi kände att vi behöver tre defensiva spelare som backup på bänken i och med att Lasse Nielsen haft sina problem med hjärnskakningen och Behrang Safari bara gjort ett par träningar efter skadan som stoppade honom från spel i Halmstad. Dessutom är ju Jo Inge Berget tillbaka och går in i truppen, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

– Men det är klart att vi får två riktigt besvikna spelare. Med alla friska som nu är det dock något vi måste hantera.

Magnus Pehrsson betonar också att det inte är extra känsligt eller annorlunda att sätta en egenfostrad stortalang som Mattias Svanberg på läktaren.

– MFF har varit tydligt med att min huvuduppgift är att vinna matcher och jag tycker inte att Mattias tappat formen eller kvalitén. Han är i hög grad med i bilden.

– Sedan har vi ju Franz Brorsson, Erdal Rakip och Pawel Cibicki och kanske någon till i laget, så visst får de egenfostrade talangerna speltid.

Vad blir viktigt just mot Djurgården?

– De fick ju sin seger senast och resultaten följer väl utvecklingskurvan, de har blivit bättre. När man ger dem tid att vara spelförande, som de vill vara, är de skickliga. Så det gäller för oss att stoppa det, att vara aggressiva och ta dem snabbt. Djurgården ser jag som ett offensivt balanserat lag som är bättre med än utan boll.

– Jag tror att de kommer hit med en ambition att ha mer boll än många andra lag. Sedan kan det ju finnas enskilda situationer där det kan vara bra att de har boll också med tanke på att de kan få problem när vi erövrar den.

– Jag var anställd i tolv år i mitt liv i Djurgården så det är klart att det här är en speciell match för mig, på ett positivt sätt. Kul att klubben har fått en stabilare ekonomi och kunnat skaffa en bättre trupp.

MFF-truppen: Johan Wiland, Fredrik Andersson, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Felipe Carvalho, Behrang Safari, Pa Konate, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Yoshimar Yotún, Markus Rosenberg, Pawel Cibicki, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close